Magazin > Lepota & telo
887 ogledov

Napitek, ki bi ga morali piti kadilci in nekdanji kadilci

kurkuma
Napitek iz treh živil bo iz vaših pljuč pomagal odstraniti toksine.

Za ta napitek potrebujete ingver, kurkumo in čebulo. Ingver je znan po tem, da pomaga pri odstranjevanju odvečne sluzi iz pljuč, čebula pa vsebuje snovi, ki naj bi preprečevale nastanek rakavih obolenj, poleg tega pa z njenim rednim uživanjem preprečujemo razvoj boleznih dihal. Kurkuma, ki ji pravijo tudi indijski žafran, je bogat vir vitaminov in mineralov, vsebuje pa tudi omega 3 maščobne kisline in deluje protivnetno.

Sestavine:
400 gramov čebule
liter vode
400 gramov sladkorja (ali javorjevega sirupa)
2 žlici kurkume
kot palec velik kos ingverja

Vodi dodajte sladkor in segrevajte do vretja. Čebulo narežite na četrtine in nastrgajte ingver. Sestavini dodajte vodi in počakajte, da spet zavre, nato vodi dodajte kurkumo in ogenj zmanjšajte. Mešanica se mora kuhati, dokler ne izhlapi polovica vode. Mešanico je treba nato precediti. Ko se ohladi, jo v steklenici shranite v hladilniku. Zjutraj na tešče in dve uri po zadnjem obroku spijte po dve žlici te mešanice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.