Magazin > Lepota & telo
87 ogledov

Naravni sokovi, ki zdravijo

Zivljenje 27.06.13, korenje, korenckov sok, foto: shutterstock Shutterstock
Številnih bolezni se lahko lotite z uživanjem ekoloških sokov.

Gersonova terapija je natančno zasnovana in dovršena tehnika, katere cilj je odpraviti vzroke bolezni in ne njenih simptomov. Razvil jo je nemški zdravnik Max Gerson, osredotoča pa se na "zastrupljenost in podhranjenost, dva glavna nasprotnika zdravja, ki sta posledici sodobne prehrane, onesnaženega okolja in od narave odtujenega življenjskega sloga," pojasnjuje Kalčkova svetovalka Heda Krhlikar. Najbolj poznan del Gersonove terapije je uživanje svežih ekoloških sokov.

Sok naj se ne segreva

"Gerson je ugotovil, da se s spremenjenim načinom prehranjevanja ne zdravi le bolezni, ampak se odzoveta tudi imunski sistem in presnova," pravi Krhlikarjeva. Uživanje sokov iz točno določenih ekoloških živil namreč rešuje težave, povezane s celično podhranjenostjo, kar vodi v samozdravljenje telesa. Postopek priprave sokov je natančno predpisan. "Poleg določenih živil je ključnega pomena, da uporabljate sokovnik, pri katerem se sok ne segreva, saj se tako ne uničijo iskre življenja oziroma encimi," poudarja Krhlikarjeva.

Recept za pripravo

Operite oziroma oščetkajte korenje – nikar ga ne lupite – in jabolka v skupni teži od četrt do pol kilograma. Količina naj bo odvisna od letnega časa in temu primerne svežine sadja in zelenjave. Če imate dvoprocesni sokovnik, ki ga Gersonov inštitut priporoča, zmeljite plodove v kašo. Z njo napolnite vrečke in jih vstavite v stiskalnico. Sok popijte takoj po sočenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.