Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Naravno lepe brez ličil

Čista in negovana koža je predpogoj za naravno lepoto, ki ne potrebuje močnih li Žurnal24 main
Popolno naličen obraz ali naraven videz, brez sledi ličil? Lepota je najprej naravna, ličila ji dodajo piko na i.

Lepa koža za naraven videz
Gladka in čista koža je osnova za lep videz brez ličil. Koža lahko pove marsikaj o življenjskih navadah posameznika. Čista koža je predpogoj za povsem naravno lepoto, ki ne potrebuje močnih ličil. Na koži se razpozna vse; ali je dehidrirana, izsušena, ji primanjkuje elastičnosti, vlage. Koži zato namenite vsakodnevno nego tako poleti kot tudi pozimi.

Urejene obrvi
Obrvi so eden izmed najpoglavitnejših elementov na obrazu. Neurejene in nepravilno oblikovane obrvi lahko pokvarijo videz celotnega obraza, še posebno oči. Oblikovanje obrvi zahteva nekaj začetne spretnosti, časa in pripomočkov. Če so vaše obrvi po naravi zelo svetle in se na vašem obrazu tako rekoč izgubijo, se odločite za barvo za trepalnice in obrvi, ki bo varno in učinkovito potemnila obrvi. Medtem ko je za svetlenje dlačic na tem predelu nujen obisk kozmetičarke.

Sočne ustnice
Da bodo ustnice lepe in žametnega videza tudi brez šminke, vsak večer pred spanjem nanje nanesite vlažilni in hranilni balzam za ustnice. Občasno poskrbite za odstranjevanje odmrlih celic z ustnic in tako ob krtačenju zob istočasno s krtačko nekajkrat podrgnite tudi po ustnicah. Uporabite lahko tudi vlažno brisačo, ki bo prav tako odstranila odmrle celice.

Zdravi in sijoči lasje

Poskrbite, da izbrani šampon lasišča ne bo dražil, temveč bo nanj deloval blago in pomirjevalno. Če je vaše lasišče občutljivo, neposredno na lasišče ne nanašajte balzamov in mask, ki jih raje nanesite na konice las. Dobra izbira so otroški šamponi, saj so dovolj nežni tudi za zelo občutljivo lasišče.

Lepi in urejeni nohti
Nega rok je zelo pomembna, saj roke, prsti in nohti veliko povedo o urejenosti in podobi človeka. Vam manikure in pedikure ne dišijo? Brez skrbi, poskrbite za to, da bodo vaši nohti čisti in enako dolgi. Zagotovo drži, da negovani nohti dodatno poskrbijo za lep naraven videz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.