Magazin > Lepota & telo
59 ogledov

Naravno nad seneni nahod

Zivljenje 22.04.13, seneni nahod, foto: shutterstock Shutterstock
Razdražene oči, kihanje, suh kašelj … S pomladjo se za mnoge začenjajo težave z alergijami na cvetni prah in trave, proti katerimi se lahko borite tudi na naraven način.

Med za boljši imunski sistem
Da je med zelo zdravilen, ni nič novega, mnogi pa ne vedo, da je zelo učinkovit tudi v boju proti senenemu nahodu, saj krepi imunski sistem. Pri tem je pomembno, da je med lokalne pridelave, saj ta vsebuje manjšo količino cvetnega prahu iz našega okolja, na katerega se lahko naš organizem z uživanjem medu počasi privaja.

Čaj iz kopriv
Čaj iz kopriv deluje kot antihistaminik. Njegovo učinkovitost boste še dodatno povečali, če mu boste dodali med. Zelo zdravilen je tudi ingverjev čaj, ki olajšuje izkašljevanje. Če nič ne pomaga, lahko poskusite še s sokom iz grenivke, ki mu dodate nekaj limoninega soka. Mešanico na hitro zavrite in popijte.

Ledene kocke in  čaj
Razdraženo ustno votlino lahko pomirite z ledenimi kockami, ki bodo zmanjšali srbečico. Čaj iz poprove mete blagodejno vpliva na sinuse in dihale poti.

Očala
Osebe, ki nosijo kontaktne leče in trpijo za alergijami, imajo spomladi lahko velike težave, zato je priporočljivo, da v času alergij nosijo očala. Razdražene oči lahko sicer pomirite na zelo enostaven način. Nanje položite krpo, ki ste jo prej pomočili v hladno vodo. Pomaga pa tudi izpiranje s slano vodno raztopino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.