Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Naredili test nogavic za tek

tek Shutterstock
Nogavice za tek so prilagojene specialnim potrebam tekačev. Test ZPS je pokazal, da so večinoma vredne svoje cene.

Test nogavic za tek, ki so ga opravili na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS), je pokazal, da so te v veliki večini kakovostne in izpolnjujejo specialne potrebe tekačev. Nogavice je preizkusilo 13 tekačic in 14 tekačev, ocenjevali pa so njihovo obliko, material, prileganje, prožnost in vzdrževanje.

Za testirane nogavice za tek so na ZPS odšteli od 10 do 21 evrov, kar je v primerjavi z običajnimi nogavicami zelo malo. Vendar pa ceno upravičuje uporaba sodobnih tehnološko razvitih materialov, ki bistveno izboljšajo tudi lastnosti nogavic.

Težava le odvajanje vlage

Nogavice so se, kot že rečeno, odrezale zelo dobro, čeprav so imeli posamezni modeli kar velike težave pri ustreznem odvajanju vlage. Toploto so večinoma uravnavale dovolj dobro, izkazale pa so se tudi na preizkusu trpežnosti materiala in obstojnosti barv, saj se po pranju ali v stiku z znojem niso bistveno spremenile.

Nogavice najprej operite

Pri testu so opazili, da je bil v nekaterih nogavicah strupeni formaldehid. "Prisotnost formaldehida se zmanjšuje s pranjem; z večkratnim pranjem ga tudi povsem odstranimo. Zato priporočamo, da nove nogavice, preden si jih prvič obujete, operete," pravi Dušica Breskvar z ZPS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.