Magazin > Lepota & telo
216 ogledov

Naredite sami: obesek za ključe

obesek, kluči, blago, tekstil Žurnal24 main
Iz starega tekstila sami ustvarite unikatne modne dodatke.

Modno. “Unikatne modne dodatke, kot so denarnice, vrečice za mobilne telefone, obeski za ključe, pasovi, obroči za lase ali torbe, lahko povsem preprosto in pravzaprav brezplačno iz starih kosov blaga in odsluženih oblačil ustvarite sami,” razlagata ustvarjalki Tamara Repnik in Dalia Bone. Tovrstno recikliranje tekstila je dobro tako za okolje kot denarnico, hkrati pa boste s takšnimi modnimi dodatki v trendu, poudarjata sogovornici.

Za oči in kljun preja

Ustvarjalki sta pripravili podrobnejša navodila za izdelavo unikatnega obeska za ključe. 
Potrebujete kartonast model (v tem primeru obris sovice), barvno prejo, kose blaga, polnilo iz starega vzglavnika in kovinski obesek.

Na blago narišite model in ga izrežite. Na sprednjo stran prišijte krila, z barvno prejo pa našijte kljun in oči. Model sešijte po robovih, na vrhu pa prišijte držalo za obesek, ki ste ga spletli iz preje. Blago obrnite in ga napolnite s polnilom iz vzglavnika. Na koncu sešijte še spodnji del in pritrdite kovinski obesek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.