Magazin > Lepota & telo
165 ogledov

Naredite si poletno torbo same!

Ni treba, da ste italijanska dizajnerka Cristina Ferrari (torba na fotografiji), Žurnal24 main
Bodite ustvarjalne in si same naredite torbo. Potrebujete le košček blaga, nekaj šiviljskih spretnosti in veliko domišljije.
Materiali. Za izdelavo poletne torbe sta najprimernejša bombaž in lan, blago pa naj bo živahnih barv. Izberete lahko tudi žamet, primeren material za torbo pa je tudi filc, ki ga dobite v trgovinah s pripomočki za ustvarjanje. Pozanimajte se, ali imajo v trgovini z blagom tudi kakšne ostanke blaga, saj so po navadi ugodnejši, poleg tega pa bo torba zanimivejša, če bo sestavljena iz različnih krp.

Dva pravokotnika. Če nimate šivalnega stroja, uporabite močnejši sukanec in šivanko, vzemite v roke škarje in se lotite dela. Najprej izrežite dva enaka pravokotnika, velikost izberite po želji. Zgornji del obeh pravokotnikov zarobite, nato pa izrezana kosa položite skupaj (bodite pozorni, da ju boste obrnili na narobno stran) in ju zašijte po robovih. Zgornji del – odprtino torbe seveda pustite odprto.

 

Preberite še:

Enako dolga ročaja. Ko imate glavni del torbe zašit, jo obrnite na pravo stran in se lotite izdelave ročajev. Iz blaga izrežite dva enako dolga trakova (dolžina po želji), ju zarobite in všijte na sredino zgornjega zarobljenega dela torbe. Postopek ponovite še na drugi strani, pri tem pa pazite, da bosta ročaja enako dolga.

Garantirano unikatna. In torba je končana. Pri izdelavi pustite domišljiji prosto pot in se poigrajte tako z materiali kot z barvami in dodatki na torbici. Naredite si garantirano unikatno torbico, ki vam jo bodo vsi zavidali, saj se takšne ne da nikjer dobiti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.