Magazin > Lepota & telo
4212 ogledov

Naredite si svojo kremo

krema Shutterstock
“Najpreprostejša krema, ki jo lahko vsakdo izdela doma, je sestavljena iz hladno stiskanega oljčnega olja, čebeljega voska in eteričnih olj,” pravi Ana Ličina iz Cvetumeta.

Takšne kreme ni treba hraniti v hladilniku, lahko jo nosite tudi s seboj. Zdržala vam bo najmanj nekaj mesecev, najverjetneje pa še dlje. Ampak smisel izdelovanja svoje kozmetike je ravno v tem, da jo izdelujemo za ‘sproti’, glede na želje in potrebe,” poudarja Ličinova. Ko obvladate ta najpreprostejši način, se lahko začnete igrati. “Namesto oljčnega olja lahko uporabite tudi druga hladno stiskana olja, recimo sezamovo, sončnično in konopljino, marelično ter izlužnino ognjiča ... Lahko spreminjate odstotek čebeljega voska: manj ko ga bo, bolj bo krema lahka in viskozna,” svetuje strokovnjakinja.

Tehnika je zelo preprosta:

  • Vzemite dve ognjevarni posodici in spodnjo oziroma večjo napolnite z malo vode.
  • V zgornjo oziroma manjšo posodico dajte sestavine, ki jih potrebujete za pripravo kreme: 50 g oljčnega olja (10 jušnih žlic) in 10 gramov na drobno naribanega čebeljega voska (dve jušni žlici).
  • Posodico z oljem in voskom postavite v posodico z vodo in na majhnem ognju segrevajte, dokler se vosek ne raztopi.
  • Dodajte 25 kapljic eteričnega olja sivke. Uporabite lahko tudi enako količino kateregakoli drugega eteričnega olja. Po želji lahko dodate še čajno žličko karitejevega masla in počakate, da se tudi to raztopi.
  • Ko je zmes gladka, odstranite z ognja in nalijte v steklene kozarčke. Hranilna krema je pripravljena!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.