Magazin > Lepota & telo
1649 ogledov

Naredite svoj parfum

eterično olje, wellness, spa Žurnal24 main
Ste si vedno želeli izdelati svojo kozmetiko pa niste vedeli kako se tega lotiti? Potem je sedaj skrajni čas, da se podate v skrivnostni dišeči svet olj, cvetlic in zelišč, ter pričarate kremo, milo ali parfum z osebno noto.

Za pripravo najpreprostejše dišave zadostuje že katerokoli hladno stisnjeno olje, ki ga obogatite z svežimi zelišči ali eteričnimi olji. "Kupujte v trgovinah z zdravo prehrano, kjer imajo vsi izdelki eko certifikate, z nekaj sreče pa boste našli tudi kakovostnega lokalnega dobavitelja," svetuje Ana Ličina iz Cvetumet. Izdelke shranite v očiščeno temno stekleno embalažo, hranite pa jih na sobni temperaturi. Večina ima rok trajanja nekaj tednov, tudi mesecev. "Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je nekatere sestavine nujno potrebno hraniti v hladilniku (eterična olja citrusov, hidrolate, večino hladno stisnjenih olj)."

Anin recept za parfum

V 5 ml stekleničko nakapljajte 30 kapljic kateregakoli eteričnega olja, ki vam lepo diši (sivka, rožni les, pačuli, ylang ylang, pelargonija, brin, sandalovina, cedra, ) ter do vrha nalijte jojobino olje. Na ta način dobite naravni oljni parfum, ki ga nanesete na zapestja, dekolte in konice las. Lahko tudi zmešate več različnih eteričnih olj in izdelate unikatno kombinacijo zase. Poskusite recimo z 10 kapljic sandalovine, 10 kapljic prave sivke in 10 kapljic bergamotke. Naj vas razvaja narava.

Vrtnično olje

Sveže cvetove vrtnice drobno narežite in položite v kozarec za vlaganje. Prelijte z oljem (sončnično, jojoba, olivno, mandljevo,...) in postavite na toplo. Vsake tri do štiri dni precedite, cvetove zavržite in nadomestite z novimi. Postopek večkrat ponovite in shranite v temnih stekleničkah.

Masažno olje, ki vzburja

Zmešajte 8 kapljic eteričnega olja sandalovine in 2 kapljici jasminovega eteričnega olja v osnovno olje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.