Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Naši športniki bodo prepoznavni

nova kolekcija športniki Soči
1/2
OKS
Nova olimpijska kolekcija v trendi barvah in z novimi grafičnimi elementi.

“Kolekcija se mi zdi dobra, pozitivna, veliko lepša kot predhodne. Vse čestitke oblikovalcu,” je novo olimpijsko kolekcijo Soči 2014, ki jo je oblikoval arhitekt Sandi Murovec, komentiral modni oblikovalec Miro Mišljen. Dodal je, da ima “svoj avtorski pečat in da bo zagotovo opažena”.

Nova barvna karta

Slovensko reprezentanco bo oblekel proizvajalec športnih oblačil Peak. Gre za prepletanje slovenskih športnih barv – zelene, modre in bele –, kot glavni grafični motiv pa se pojavlja simbol Triglava.

“Postavili smo novo barvno karto, ki naj bi v prihodnje predstavljala vizualno najmočnejši segment identifikacije slovenskega športa na reprezentančni ravni. Ta poteza se je izkazala kot zadetek v polno in v manj kot letu je praktično ves slovenski šport odet v te barve. Zato smo tudi pri olimpijski kolekciji Soči 2014 nadaljevali v tej smeri ter vanjo poskušali vnesti še nekatere nove grafične elemente,” je povedal Murovec.

Svečana oblačila, ki jih bodo nosili člani olimpijske reprezentance Slovenije ob odprtju, na zaključni slovesnosti in na podelitvah kolajn, bodo tokrat športna.

Komentarjev 3
  • 4krogci 10:39 18.januar 2014.

    ta zelena je prou una tipična 100% bosanc =)

  • 4krogci 10:39 18.januar 2014.

    In zakaj mora to šivat PEAK? A nimamo mi Toper-ja pa še glede na to da propada bi se zelo opomogel če bi dobil tako naročilo!

  • JohnSmith30699 10:04 18.januar 2014.

    nikoli mi ne bo jasno kaj imajo ljubljanske barve veze s slovenijo ?! Pa vedno forsirajo to zeleno