Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Nasmejani Dsquared2

Dean in Dan Caten navdih in izziv najdeta v stvareh, ki niso modne. (Foto: Imaxt
1/20
Žurnal24 main
Za znamko Dsquared2 se skrivata dvojčka Dean in Dan Caten, ki dobro vesta, kako kombinirati in spajati na prvi pogled nasprotujoče si vzorce in barve.

Dean in Dan Caten, njun priimek je skrajšan iz očetovega priimka Catenacci, sta svojo rodno Kanado zapustila in odšla v Italijo, kjer sta s kombinacijo ameriške pop kulture in dovršenega italijanskega krojenja modni svet postavila na glavo. S prvo modno revijo v Milanu leta 1994 sta navdušila Lennyja Kravitza, Justina Timberlaka in Rickyja Martina. Ugled in popularnost sta si pridobila s sodelovanjem z Madonno, ki je njuna oblačila nosila v videospotu za pesem Don't Tell Me in na turneji Drowned, za svoja oblikovalca na turneji Stripped pa ju je izbrala tudi Christina Aguilera.

Aguilera je na modni brvi predstavila njuno moško linijo za pomlad/poletje 2005, oblačila za ženske pa so na modnih brveh med drugim predstavljale Naomi Campbell, Eva Herzigova, Karolina Kurkova in Fernanda Tavares.

Kolekcijo pomlad/poletje 2010 poglejte v galeriji.

Moški in ženska
Svoje delo opisujeta z besedama iskrenost in resničnost, njun cilj pa je v modno industrijo prispevati nekaj spoštovanja vrednega. Njuna inspiracija je njuno življenje, preteklost, stvari, ki sta jih naredila, in stvari, ki jih nista. "Navdihujejo naju stvari, ki sicer niso modne, a iz negativnega narediva pozitivno," dodajata dvojčka Caten. Ko kreirata, si sebe predstavljata v vlogi moškega in ženske. "Lahko se prelevila v kogarkoli," pravita. Voljo in zagon jima dajejo zvesti oboževalci, ki jih hočeta vedno znova nasmejati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.