Magazin > Lepota & telo
97 ogledov

Nasveti za čiščeje obraza glede na tip kože

umivanje, obraz Žurnal24 main
Obraz očistite temeljito, a nežno. Izberite način, ki ustreza vašemu tipu kože.

Mastna koža
Če imate mastno kožo, lahko uporabljate čistilno peno, pazite le, da se ujema s PH vrednostjo vaše kože. To je še zlasti pomembno, če imate ogrce ali mozolje. V tem primeru so priporočljivi tudi antibakterijski geli, nikakor pa si obraza ne smete umivati z milom, saj to lahko povzorči nastanek novih mozoljev.

Občutljiva koža
Pri občutljivi koži morate uporabljati nežna čistilna mleka ali gele s sestavinami, ki kožo pomirjajo (npr. s termalno vodo ali belim čajem). Ne kupujte izdelkov s parfumom ali alkoholom. Priporočljivo je, da obraz po umivanju popršite s termalno vodo.

Zrela koža
Zrela koža potrebuje dodatno nego. Priporočajo čistilne kreme s svetlinovim oljem, proteini svile ali s snovi iz fitohormonov, kot je soja.

Mešana koža
Obraz si umivajte s PH nevtralnimi čistilnimi losjoni. Nos, brado in čelo, kjer je koža ponavadi mastna, lahko po umivanju še dodatno popivnate z obrazno vodico. Na teh predelih lahko uporabljate tudi maske za mastno kožo.

Suha koža
Za suho kožo so idealna čistilna mleka, kreme in olja, ki zadržujejo vlago. Po čiščenju uporabite še tonik, ki ne vsebuje alkohola.

Čistilne maske
Če imate suho kožo, kupite masko, ki vsebuje zeleni čaj, saj kožo pomirja. Za obraz z aknami je priporočljiva maska iz blata ali gline, ki naj vsebuje alge ali mentol, da bo koža takoj videti bolj sveža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.