Magazin > Lepota & telo
116 ogledov

Naučite se hoditi v petah

Zakorakajte samozavestno! (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Letos so pete in platforme tako modne, da se jim je škoda odreči le zaradi tega, ker v njih ne znate hoditi. Pred vami je pet nasvetov za samozavestnejše prve korake.

"Pri hoji v petah je najpomembnejši trening," pravi Maja Raspopovič, lastnica modne agencije Model Group. Ker bodo letos modni koraki najzapeljivejši v čevljih z visoko peto ali platformo, hitro obujte najljubši par in vadite. Pri tem naj vam pomagajo spodnji nasveti.

Glavo pokonci
Čeprav ste v hoji z visokimi petami morda začetnice, ni nujno, da to opazijo tudi drugi. Prvi prepoznavni znak začetnice – držo, rahlo sklonjeno naprej, prekrijte z ravno držo in pokončno glavo. Pokončna drža bo hkrati zmanjšala pritisk na noge in omilila morebitne bolečine.

S čim več hoje v visokih petah boste pridobili samozavest. Potem potrebujete le še nasmeh na usta!
Maja Raspopovič, lastnica modne agencije Model Group

Kratki koraki
Dolgi koraki in visoke pete, po možnosti tudi zelo tanke, ne sodijo skupaj. Zakaj? Pri normalnih korakih se tal najprej dotakne peta, šele nato prsti, kar lahko pripelje do neljube nezgode, ki se lahko konča z zlomljeno peto. Temu se boste izognili, če boste delali majhne, kratke korake, ki težo enakomerno porazdelijo med peto in prste. Še posebej pazljivi bodite pri vzpenjanju ali spuščanju po stopnicah – stopnic se najprej dotaknite s prsti, šele nato s peto.

Prste narazen
Na hojo, ravnotežje in porazdelitev telesne teže v veliki meri vpliva tudi kopito čevlja, ki mora biti kakovostno in udobno. Če se v vaši omari skrivajo čevlji, ki zaradi neprave oblike kopita povzročajo pekoče bolečine v stopalih, vanje vstavite silikonski vložek in razširite prste. Tako boste težo enakomerneje porazdelili po celotnem sprednjem delu stopala.

Migajte
Z boki se pri hoji z visokimi petami ne miga le zaradi zapeljivosti. Miganje je pomembno tudi za lahkotnejši korak in boljše ravnotežje. Nežno migajte levo in desno, kot da bi z boki risali male osmice.

Dober nakup
Pri nakupu čevljev ne bodite pozorni le na model in atraktivnost. Pozornost posvetite tudi kopitu. Še posebej začetnice bodite pozorne na to, da je lok kopita čim daljši oziroma da so prsti čimbolj oddaljeni od pete. Stabilnejši kot bodo gležnji, stabilnejši bodo vaši koraki. Začetnice boste lažje zakorakale v čevljih s polno platformo, ki so poleg večje udobnosti letos tudi modni kos, ki ga morate imeti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.