Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Navlažite jo z olji

Aloe vera bo vašo kožo navlažila in poskrbela za hitrejšo regeneracijo. (Foto: S Žurnal24 main
Če se boste v tem podaljšanem koncu tedna že nastavljali soncu, ne pozabite na nego kože po sončenju.

Med samim sončenjem je seveda nujna uporaba kreme z visokim zaščitnim faktorjem, kožo pa je treba nahraniti tudi, ko pridete s plaže.

Vonj po kokosu
Najpomembnejše sestavine, ki jih vaša koža po sončenju potrebuje, so olja in voski, voda, rastlinski izvlečki in vitamini. Olja koži vrnejo mehkobo in prožnost ter jo pomirjajo. Izberite olivno, avokadovo, mandljevo, jojobino ali hit poletja: kokosovo olje. Po prhanju si ga nanesite po vsem telesu.

Navlažite jo z aloe vero
Kožo po sončenju prijetno ohladijo geli z izvlečki aloe vere, ki poskrbijo tudi za dodatno vlaženje in hitrejšo regeneracijo. Mesnate liste tropske rastline so že stara ljudstva uporabljala za zdravljenje vnetij in opeklin, redna uporaba pa vpliva tudi na posvetlitev kožnih madežev. Če imate težave z neenakomerno poltjo (recimo na obrazu), si obraz redno mažite z alojo, ki bo poskrbela, da bo vaša polt postal enakomernejši.

Ne pozabite na vitamine
Za lepo in zdravo kožo je treba skrbeti od znotraj. Poskrbite za zadostno uživanje vode (vsaj dva litra na dan), pomembno vlogo pa ima tudi uživanje vitaminov. Vitamini B, ki jih najdete v zeleni zelenjavi, jajcih, mleku, pivskem kvasu in algah, bodo koristili predvsem koži, nohtom in lasem, vitamini C, ki so pomembni antioksidanti (agrumi, kislo zelje), pa bodo poskrbeli za sijoč in zdrav videz kože. Ob izpostavljenosti soncu se v našem telesu tvori vitamin D, ki ga boste našli tudi v tuni, ribjem olju in lososu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.