Magazin > Lepota & telo
5 ogledov

Ne ličite se z bakterijami

Pripomočki za ličenje, kot so čopiči za šminko, gobice in ščetkice za obrvi in t Žurnal24 main
Ste se kdaj vprašali, koliko časa so uporabna ličila? Redno čistite pripomočke za ličenje? Če ne, je sedaj pravi čas za jesensko čiščenje vaših lepotnih pripomočkov.

Zavreči šminko, še posebno od priznane znamke, ni lahko. Vendar pomislite na svoje zdravje in na svoji šminki, senčilu in pudru preverite rok uporabnosti ter se brez oklevanja znebite prestarih izdelkov.

Uporabnost kozmetičnih izdelkov
Kozmetični izdelki imajo rok uporabnosti od enega do treh let, če se uporabljajo in shranjujejo v normalnih razmerah. Na izdelku označeni rok uporabnosti je torej le priporočilo, saj na ohranjanje kakovosti izdelka vpliva več dejavnikov. Krema, ki jo shranjujete blizu radiatorja ali na mestu z neposredno sončno svetlobo, bo po odprtju uporabna manj časa. In obratno, izdelki, ki jih shranjujete pravilno (priporočeno mesto shranjevanja je većinoma odtisnjeno na embalaži izdelka), bodo uporabni tudi po preteku roka uporabnosti. Čeprav šminko shranjujete pod najboljšimi pogoji, ima zaradi bakterij in umazanije, ki nanjo pridejo prek čopiča ali stika s kožo, krajšo uporabno vrednost. Da šminka ni več uporabna, lahko ugotovite tudi po spremenjenem vonju (spominja na kredo), trdoti in grudicah.

Očistite pribor za ličenje
Pripomočki za ličenje, kot so čopiči za šminko in senčila, gobice za nanašanje, ščetkice za obrvi in trepalnice, so gnezdišča številnih bakterij in nečistoč. Priporočljivo je, da jih redno menjate ali čistite. Če se odločite za čiščenje, to opravljajte vsaj enkrat na mesec. Preprosto jih lahko operete z otroškim šamponom, a pazite, da jih dobro sperete z vodo. Pribor obrišite s papirnato brisačo in ga pustite, da se posuši do konca. Nikar ne zanemarite škarij in ščipalca za nohte, pincete in pilice. Tope in iztrošene pincete ali škarje lahko naredijo več škode kot koristi. Če jih želite uporabljati čim dlje, jim privoščite redno čistilno nego.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.