Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Ne nažirajte se

Ostanite v formi tudi po praznikih. Žurnal24 main
Namen razstrupljanja je pomoč k učinkovitemu nemotenemu delovanju organov izločanja (ledvice, koža, jetra, črevesje ...).

Pred razstrupljanjem se posvetujte s svojim zdravnikom, predvsem če ste noseči ali trpite za telesno ali duševno boleznijo, če se še razvijate ali če ste starejši od 65 let.

Pristopi k razstrupljanju
Pri postenju naj bi si organi odpočili, ampak upoštevajte, da telo ne loči med postom in stradanjem, zato organizem vključi alarm, da bi organom zagotovil energijo, ki jo dobi z razgradnjo mišic in tkiv, kar lahko še posebno obremeni prav jetra. S klistriranjem odstranite ostanke hrane, ki se niso izločili.

Če pride do hudega zaprtja, ne pozabite, da z odvajali in klistiranjem odpravljate samo posledice, ne pa tudi vzrokov, čeprav je klistir koristen. Predpogoja za urejeno prebavo sta urejena prehrana in redna telesna dejavnost. Odvajanje strupov s potenjem (savna) je zaželeno, savna pa ima tudi blagodejne učinke, medtem ko zeliščni pripravki obljubljajo pospešeno prebavo in izboljšanje počutja, morate paziti, da s pretirano in brezglavo uporabo odvajalnih sredstev ne poškodujete različnih celic v črevesju, kar vam lahko nakoplje resne težave z odvajanjem blata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.