Magazin > Lepota & telo
233 ogledov

Ne povečujte ga na silo!

Velikost je pomembna – vendar česa? Žurnal24 main
Ste se ob filmski tlačilki Austina Powersa za povečanje penisa do srca nasmejali ali pomislili, ali ne bi tudi vam prišlo prav nekaj centimetrov?

Pripomočkov za povečanje penisa ni težko najti – revije za moške, razne internetne strani in vsiljena pošta so polne oglasov za tlačilke, tablete, uteži, vaje in operacije, ki menda lahko povečajo tako dolžino kot tudi širino vašega penisa; vse metode so seveda podkrepljene s slikami, ki prikazujejo stanje ''pred in po''.

Tudi če vi menite, da imate premajhnega, da boste z večjim boljši ljubimci in da je to varen in učinkovit način povečanja velikosti penisa, tem oglasom ne nasedajte. Nobena znanstvena raziskava ne podpira katerekoli nekirurške metode povečave in nobeno priznano zdravstveno združenje ne odobrava operacij zgolj zaradi kozmetičnih razlogov.

Najpogosteje oglašujejo štiri načine nekirurškega povečevanja penisa:

  • Ročno raztezanje ali stiskanje, ki naj bi ga izvajali pol ure vsak dan. Čeprav je ta metoda varnejša od drugih, lahko pusti brazgotine, bolečine in popačenje oblike.
  • Raztegovanje z utežmi lahko zelo verjetno povzroči trajne poškodbe.
  • Vakuumske črpalke so koristne pri impotenci, saj v ud načrpajo kri, ki povzroči oteklino. To lahko povzroči iluzijo večje podobe penisa, a so rezultati redko trajni. Redna raba lahko povzroči poškodbe elastičnega tkiva penisa, kar lahko vodi v manj trdne erekcije.
  • Tablete in kreme navadno vsebujejo vitamine, minerale, zelišča in hormone, kot je na primer testosteron. Čeprav slednjega včasih uporabijo pri pospeševanju pubertete, še ni bilo dokazano, da pri odraslih moških lahko poveča velikost uda. Pred nekaj leti so ameriške oblasti preprečile delovanje podjetja, ki je trdilo, da njihov izdelek trajno poveča dolžino penisa za tri do sedem centimetrov, ob pritožbah pa ni hotelo vrniti denarja, čeprav je obljubljalo možnost reklamacij.
  •  

Kirurške metode povečevanja moškega spolnega uda
Navadno se opravi rez kože in podkožnega tkiva, se pristopi na spodnji del sramne kosti in preseka suspenzorni ligament. Prostor se dopolni z okoliškim tkivom, podkožje in koža pa se sešijeta v novi obliki režnja. Na tak način se pridobi le centimeter ali dva dolžine. Za povečanje obsega uda lahko tudi izsesajo ali izrežejo maščobo iz drugega dela telesa in jo vbrizgajo ali prišijejo v penis. Obstaja pa velika verjetnost, da bo potrebna še dodatna operacija, ki bo popravila deformacije po prvotnem posegu. Stranski učinki so številni: brazgotinjenje, izguba občutljivosti, otekline, kopičenje maščobnega tkiva, trdovratna bolečina, nezmožnost zadrževanja vode, impotenca in druge.

In resnica je …
Velikost je pomembna! Pri obsegu vašega trebuha namreč. Če vam trebuh visi čez genitalije, bo penis iz vaše perspektive videti krajši, kot je v resnici. Poskrbite za zdravo težo! Poleg tega so valjasti predmeti, med katerimi je tudi vaš ud, videti manjši, če jih gledamo z viška kot pa iz strani. Vsekakor bodite brez skrbi – če je med erekcijo daljši od sedmih centimetrov, je povprečno dolg. Tudi če je krajši, ne boste imeli težav pri spolnosti in spočetju otrok. Bolj kot o velikosti raje razmišljajte o tehniki ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.