Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Ne zapravljajte na teh izdelkih

celulit Profimedias
Katerih lepotnih izdelkov se ne izplača kupiti.

Da bi svoje izdelke čim hitreje spravili s prodajnih polic, oglaševalci obljubljajo čudeže. Mnogim je po nakupu žal, da so nasedli obljubam in zapravljali po nepotrebnem. Tudi zato smo sestavili seznam lepotnih izdelov, ki zagotovo ne delujejo in jih lahko pustite v trgovini.

Serum za poškodovane lasne konice. Noben serum, noben šampon, noben čudežni napoj ne bo pozdravil poškodovanih las. Pomagajo le škarje. Če se želite izogniti cepljenju las, omejite uporabo sušilnika in likalnika za lase. Če vam brez njiju ni živeti, pred uporabo na lase nanesite sprej za zaščito. Strokovnjaki tudi svetujejo, da las ne češete, ko so še mokri. Vaše konice pa bodo najbolj zdrave, če boste na vsaj 8 tednov obiskale frizerja in jih malce postrigli.

Anticelulitne kreme. Ženske, ki so se s tovrstnimi kremami pridno mazale, vedo, da so denar vrgle skozi okno. Koža na zadnjici in stegnih je zaradi redne uporabe kreme postala verjetno mehkejša, a celulit zagotovo ni izginil. Vse, kar lahko narediti proti pomarančni koži, je, da redno telovadite in se zdravo prehranjujete. Izogibajte se tudi soli. Preizkusite lahko tudi različne masaže, ki pospešijo prekrvavitev in razstrupljajo telo. Uporabljajte piling za telo, s katerim boste odstranili mrtve kožne celice, zato bo koža takoj videti bolj gladka.

Tonik za obraz. Mnogo žensk obraz najprej očisti s kakšnim drugim izdelkom, nato pa še s tonikom, ki odstranjuje ostanke. Resnica pa je, da najnovejši produkti za čiščenje obraza na koži ne puščajo ostankov, zato tonikov ne potrebujemo. Večina tonikov koži celo škodi, saj jo izsuši.

Geli za tuširanje. Iznajdba lepotne industrije, ki v veliki večini primerov koži celo škodi, saj vsebuje dietanolamin, lavril sulfat in parabene. Kupiti raje milo iz olivnega olja. Morda bo vaša koža na začetku zaradi mila malce izsušena, kar pa je popolnoma normalno. Čez nekaj časa se bo na milo navadila in koža bo postala prijetno mehka.

Krema za roke in noge. Da ljudje za različne dele telesa potrebujemo različne kreme, je mit. Seveda lahko nastopijo situacije, ko bodo na primer vaša stopala potrebovala posebno nego, večino časa pa jih lahko brez skrbi negujete z navadnim losjonom za telo, tako kot tudi roke.

Pilingi za telo. Ne kupujte jih, ampak jih naredite sami. Veliko boljši so. Uporabite sol, med, olivno olje, zeleni čaj, sodo bikarbono, zmiksate lahko celo sadje. Uporabite domišljijo in sestavine, ki jih imate v kuhinji.

Balzam za ustnice. Proizvajalci pravijo, da imate lahko lepe ustnice le, če redno uporabljate balzam. Lažejo. Nekateri balzami namreč vsebujejo alkohol, ki kožo izsuši, kar pomeni, da boste na ustnice nanašali vedno več balzama in se ujeli v začaran krog. Namesto balzama uporabite kapljico olivnega ali kokosovega olja. Tudi med je fantastično zdravilo.

Šampon proti prhljaju. Šamponi nimajo dolgoročnega učinka. Dokler jih boste uporabljali, prhljaja ne boste imeli, ko pa boste preizkusili kaj novega, bo z vaše glave spet začelo snežiti. Strokovnjaki zato priporočajo, da lasišče redno masirate, kar bo stimuliralo izločanje olja. Prhljaj naj bi bil tudi znak, da vam primanjkuje mineralov in vitaminov. Zamenjajte tudi glavnik (kupite krtačo z mehkimi ščetinami) in izdelke za lase. Uporabite le najnujnejše – znebite se sprejev in gelov. Nastanek prhljaja sicer lahko povzroči tudi stres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.