Magazin > Lepota & telo
65 ogledov

Nega las po poletju

ženska Shutterstock
Več časa kot ste preživeli na soncu in v vodi, bolj so vaši lasje izsušeni in poškodovani. Privoščite jim izdatno nego.

Postrizite konice

Če so konice preveč izsušene in razcepljene, je najbolje, da jih postrižete. Koliko striženja potrebujete, vam bo svetoval frizer.

Čim manj vročinske 
obdelave

Če se le da, lase sušite naravno, brez sušilnika. Če že, ga imejte nastavljenega na nižjo temperaturo, izognite pa se tudi likalnikom za lase.

Hranilna maska

Lase nahranite z domačo masko (en rumenjak, žlica medu in žlica oljčnega olja), naredite pa lahko tudi oljno oblogo. Olje pustite na laseh vsaj 15 minut, še bolje je, če ga pustite učinkovati kar čez noč. Pomembna je tudi prehrana. Lasem boste koristili z uživanjem lososa, oreščkov in stročnic.

Keratinska nega

V salonih izvajajo tudi keratinske nege z ampulami. "Ampule vsebujejo velik koncentrat keratina, ki je najboljši približek keratinu v laseh. Preprosti negovalci keratina ne vsebujejo in na las delujejo bolj površinsko, ampule pa ga nahranijo bolj globinsko," je pojasnil David Vuzem iz Salona Fantazija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.