Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Nega las pozimi

Lase negujte vse leto, v teh dneh pa jim namenite dodatno pozornost. (Foto: Imax Žurnal24 main
Izogibajte se vročim sušilnikom za lase, pri šamponiranju uporabljajte mlačno vodo.

"V hladnih dneh se lasje dodatno izsušijo zaradi centralnega ogrevanja, zato jim občasno privoščite oblogo, po končanem oblikovanju pričeske pa jih popršite z lakom za lase, saj je zaradi vlage v zraku pričeska manj obstojna," svetuje frizerski mojster Stevo Pavlovič.

Lasje stalno izpadajo vse leto. Pomagajo lahko ampule ali losjoni po nasvetu frizerja.
Stevo Pavlovič, frizer
Za konice olja
Pavlovič svetuje, da šampon kupite pri frizerju, saj vam lahko v salonu pregledajo lasišče, določijo tip las in svetujejo temu primeren šampon. "Lase
našamponirajte dvakrat in izperite z mlačno vodo, ker pri pretopli dodatno stimulirate lojnice, da izločajo loj, ki masti lasišče,"
pravi frizerski strokovnjak in dodaja, da je najbolje, če lase posušite naravno. Za zaščito lasnih konic svetuje uporabo posebnih zaščitnih olj, modne volumizirane pričeske pa boste dobili s sušenjem z razpršilcem in navijanjem.

Miniintervju s Tino Petelin, miss Slovenije 2009

Kako skrbite za svoje lase?
Za nego las ne skrbim posebno veliko. Imam naravne lase, ki še nikoli niso bili barvani, in to je ključ do lepih, zdravih las.

Vaš recept za zdrave lase?
Moj recept je samo redno striženje konic, nič barvanja in nežno umivanje las s profesionalnimi šamponi. Babica mi včasih pripravi dobro mešanico iz jajc, ki je odlična za lase.

Kako pogosto obiskujete frizerja?
Frizerja sem letos obiskala vsak teden, drugače pa ga obiskujem po potrebi, kadar imam modne revije, intervjuje, razna snemanja ...

Hodite vedno k enemu ali jih menjujete?
Za moje lase vse leto skrbijo le v enem salonu, kakšnega drugega obiščem zgolj iz radovednosti.

Koliko ste do zdaj največ odšteli za frizerja?
Mislim, da okoli 28 evrov, ker se ne barvam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.