Magazin > Lepota & telo
110 ogledov

Nenavaden recept za sijoče lase

Zivljenje 05.03.14, lsje foto: shutterstock Shutterstock
Trend, ki prihaja iz Amerike, obljublja dlje lepe lase.

Poleg dobrega šampona, ki ga prilagodite tipu svojih las, lasje potrebujejo balzam in oljno oblogo za krepitev odpornosti in odpravljanje poškodb. Drži? Seveda drži, vendar ne v tem vrstnem redu.

Po pomoti

Lepotni trend prihaja iz Amerike. Na blogu No More Dirty Looks so predlagali nekoliko neobičajen postopek nege las, ki so ga modne navdušenke z veseljem sprejele. Blogerka, ki je prispevek napisala, je pri umivanju las pomotoma zamenjala vrstni red uporabe šampona in balzama.

Ugotovila je, da so njeni lasje po takšnem umivanju videti čudovito. Še bolj pa jo je presenetilo dejstvo, da so takšni ostali dlje, kot če bi jih umila kot po navadi.

Nezapleten postopek

Najprej zmočite lase in nanesite balzam – na celotne lase, ne samo na konice –, pustite ga delovati nekaj minut, nato pa nanesite šampon. Lasje bodo bujni in manj mastni. Takšen način umivanja las je navdušil tudi urednico svetovno znane modne revije, ki ga je tudi sama preizkusila in predstavila v svoji reviji. Sama rada pred šamponom uporabi obloge na oljni ali kremni osnovi, ki jih pripravi sama.

Ne za vse vrste las

Modne navdušenke, ki so postopek preizkusile, pa pravijo, da naj bi deloval samo na normalnih in mastnih laseh, za suhe in močno poškodovane lase pa naj ne bi bil primeren – zanje priporočajo običajno uporabo kozmetičnih izdelkov za pranje in nego las.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.