Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Nenavadne ideje za zdravo življenje

Coca Cola Shutterstock
Strokovnjaki podajajo nekaj nenavadnih nasvetov za zdravje in izgubo teže ...

1. Ko ste utrujeni, preskočite energijsko pijačo

Energijska pijača lahko vsebuje do petkrat več kofeina kot kava, poleg tega pa njeno uživanje spremljajo številni stranski učinki, ki niso prav prijetni. Od pospešenega bitja srca, do utrujenosti in razdražljivosti. Poleg tega energijska pijača vsebuje visoko količino tavrina, ki stimulira centralni živčni sistem.V zgolj eni pločevinki slednje je lahko tudi do 50 gramov sladkorja – kar pomeni kar 13 čajnih žličk slednjega.

2. Ko ste napihnjeni, spijte vodo

Spijte vodo, ko imate občutek napihnjenosti, čeprav to na prvi pogled ne zveni kot najbolj modra ideja, poudarja James Lee, gastroenterolog iz Kalifornije. Pitje vode namreč lahko zmanjša napihnjenost, ki jo povzroči dehidracija. Ko smo dehidrirani, se namreč naše telo oklene vse vode v sebi, kar povzroči napihnjenost.

3. Opustite dietno coca-colo in shujšajte

Opustiti je priporočljivo vse vrste gaziranih pijač, vključno z dietno coca-colo. Nedavna raziskava je pokazala, da so debeli posamezniki zaužili več kalorij s hrano, kot tisti, ki so pili navadno coca-colo. Študija z univerze v Texasu je razkrila tudi, da imajo v obdobju destih let, uživalci dietne coca-cole, tako za 70 odstotkov bolj povišan obseg pasu, kot tisti, ki slednje ne uživajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.