Magazin > Lepota & telo
343 ogledov

Nepričakovani pozitivni učinki piva

pivo Profimedias
Ena najbolj priljubljenih pijač v Evropi, ne samo Sloveniji, ima tudi nekaj pozitivnih učinkov na naše zdravje.

Bogat z vitaminom B

Pivo je polno kvasovk, ki je bogato z vitaminom B. Vitamin B3 pripomore k obnavljanju celic, B6 pomaga pri simptomih predmenstrualnega simptoma.

Naravno odvajalo

Pivo vsebuje vlakna, ki delujejo tudi kot naravno odvajalo. Poleg tega pripore k počasnejšemu razgrajanju hrane, zato ste dlje časa siti in posledično ne pritiravate z vnosom hrane.

Zmanjšuje stres

Eno pivo na dan naj bi, po poročanju portala Life Hacks, zmanjšalo stres, zmanjšal pa naj bi tudi tveganje srčne kapi. Ženskam svetujejo, da naj na dan ne popijejo več kot tri decilitre piva, moški pa naj ne bi presegli šestih decilitrov.

Zmanjšuje holesterol

Hmelj je zelo zdravilen in pomaga pri zmanjšanju holesterola.

Za vse z osteoporozo

Pivo je polno mineralov, ki pomagajo pri boljši strukturi kosti. Zato je zelo priporočljivo za vse, ki bolehajo za osteoporozo.

Preprečuje Alzheimerjevo bolezen

Zaradi velike vsebnosti silicija, lahko dve pivi na dan lahko zmanjšata možnost, da bi zboleli za Alzheimerjevo boleznijo.

Pri vseh naštetih koristnih učinkih piva pa ne smemo pozabiti, da gre za alkoholno pijačo. Za zmerno pitje se šteje približno 2 - 5 decilitra piva ob hrani. Vsaj 1-2 dneva v tednu pa se uživanju kakršnih koli alkoholnih pijač odpovejmo.

Komentarjev 5
 • Ferluci 13:49 06.november 2016.

  Zadnjič vino, danes pivo... postjam kronik!

 • matermila 06:20 06.november 2016.

  Vsaj 1-2 dneva v tednu pa se uživanju kakršnih koli alkoholnih pijač odpovejmo.Kako pa naj potem spijem dva piva na dan,da ne dobim Alzhajmerja?

 • Avatar praufo
  praufo 18:54 05.november 2016.

  naslov članka je "nepričakovani pozitivni učinki piva" ... kaj se je pa pričakovalo po nekaj tisoč tel znani tradiciji, oz. nekaj sto let v tej sestavi s hmeljem in po novem še s konopljo (pa najbrž že včasih) ... če ...prikaži več prav razumem, do sedaj sploh niso vedel, da so tudi taki učinki ... ja evo na tem portalu smo zvedel življensko resnico, ki se ji reče, da "pivo preseneča", ha, ha, ha