Magazin > Lepota & telo
9 ogledov

Nestereotipni Moschino

Moschino, jesen/zima 2010-2011
1/20
Žurnal24 main
Italijanska modna hiša Moschino se za uspeh lahko zahvali Rosselli Jardini, ki od smrti Franca Moschina leta 1994 vodi to znamko.

Moschino oblačila in dodatke so v osemdesetih podpisovali debeli potiski v stilu "This Is A Very Expensive Shirt" in "Ready To Where". Potiski pa se še vedno redno znajdejo na njihovih kreacijah. Jardinijeva nadaljuje delo, s katerim draži javnost s parodijo in stereotipi, kar sta glavna koncepta filozofije te modne hiše.


Z mislimi na Franca Moschina

Leta 1952 v Bergamu rojena Rossella Jardini je sprva obleke raje prodajala kot pa kreirala. Leta 1976 je spoznala Nicola Trussardija, ki jo navdušil za oblikovanje. Dve leti kasneje je že oblikovala svojo linijo in kmalu zatem začela asistirati Francu Moschinu. Medtem je kreirala tudi modne dodatke za znamko Bottega Veneta. Pred smrtjo je Moschino jasno izrazil željo, da njegovo delo nadaljuje Jardinijeva, ki je od takrat glavna oblikovalka, pri oblikovanju pa vedno misli na svojega predhodnika. "Moj glavni cilj je, da je vsaka kolekcija boljša od prejšnje," pravi Rossella Jardini, ki svoje delo opisuje kot izziv, pri katerem lahko vsakič premagaš samega sebe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.