Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Nevestina obleka navdušila

Kraljeva poroka
1/8
Žurnal24 main
Po mesecih ugibanj je uganke konec. Catherinino poročno obleko in čevlje je oblikovala Sarah Burton, kreativna direktorica prestižne britanske modne znamke Alexander McQueen.

Do danes še gospodična Middleton je britansko modno znamko Alexander McQueen izbrala zaradi lepote, elegance in spoštovanja tradicionalnega načina izdelave, so zapisali na uradni spletni strani kraljeve poroke. Catherine naj bi pri kreiranju poročne obleke tesno sodelovala s Sarah Burton, oblikovalko in kreativno direktorico prestižne znamke.

Nevesta je zelo elegantna ... Skoraj me spominja na Elizabetino poroko in kraljeve poroke v 50. letih.
Karl Lagerfeld
Tradicija in sodobnost
Čipke, vezene po viktorijanski tradiciji, životec iz satena v slonokoščenem odtenku, podloženi boki, dolgo krilo in vlečka, dolga kar 2,7 metra, prepletajo tradicijo s sodobnostjo. Poleg obleke je veliko ugibanj sprožila tudi tiara, ki pa naj bi se ji Catherine sprva upirala. Na poroki je vseeno navdušila s skromnejšo tiaro iz leta 1936, ki jo je kraljica Elizabeta II. kasneje prejela v dar za 18. rojstni dan. Minimalističen je bil tudi nakit. Catherine je nosila diamantne uhane, ki jih je v dar dobila od svojih staršev in so se ujemali s tiaro.

Sarah Burton je oblikovala tudi obleko njene sestre in priče Philippe Middelton, obleke malih družic pa je oblikovala in ročno izdelala oblikovalka otroških oblačil Nicki Macfarlane.

McQueenova desna roka
Modni začetki Sarah Burton pri znamki McQueen segajo v leto 1996, ko je še kot praktikantka in študentka začela spoznavati svet oblikovanja. Leta 2000 je postala desna roka lani umrlega oblikovalca, takoj po njegovi smrti pa je postala kreativna direktorica britanske modne znamke. S svojo prvo samostojno revijo z imenom Alexander McQueen se je predstavila oktobra lani.

Več fotografij neveste ne spreglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.