Magazin > Lepota & telo
127 ogledov

Nič več razpokanih ustnic

šminka Shutterstock
Razpokane ustnice so skoraj redne spremljevalke zimskih dni. Da temu ne bi bilo tako in da bodo novoletni poljubi zares sladki, smo se spomnili nekaj dobrih preizkušenih receptov.

Medeni piling

Z nežnim medenim pilingom boste z ustnic odstranili odmrle celice. Naredite ga tako, da zmešate pol žlice medu in pol žlice sladkorja. Pasto s prstom nanesite na suhe ustnice, nežno podrgnite in obrišite z mehko brisačo. Če so vaše ustnice zelo suhe, pasto po ustnicah podrgnite z zobno krtačko.

Nočna nega

Pred spanjem namesto z balzamom ustnice namažite z medom. Ta bo ustnice navlažil in nahranil, te pa bodo mehke in voljne.

Hrnilna maska

Žličko skute zmešajte z žličko korenčkovega soka, zmes nanesite na ustnice in pustite učinkovati okoli 15 minut. Maska bo ustnice navlažila in nahranila.

Nadzirajte jeziček

Čeprav se vam morda zdi težko, nadzirajte jeziček in zobe. Ustnic ne ližite in ne grizljajte, saj boste s tem stanje le poslabšali.

Naravne sestavine

Uporaba balzama za ustnice je priporočljiva. Če se le da, uporabljajte balzam z naravnimi sestavinami, na primer takšen obogaten s čebeljim voskom, shea maslom, aloe vero, jojobinim olje, kakavovim maslom.

Komentarjev 1
  • puys 09:42 19.december 2012.

    Lahko pa tudi pojeste kak sendvič z domačo zaseko in bodo ustnice takoj navlažene in mastne. Pomaga pa tudi olivno olje.