Magazin > Lepota & telo
18 ogledov

Nikar naličene na telovadbo

Ženske, ki se po službi takoj odpravijo na telovadbo, a si pred začetkom vaj ne odstranijo ličil, delajo napako.

Kadar se ženske odpravijo v fitnes ali telovadnico neposredno po službi, ponavadi tja pridejo naličene. Mnoge si pred začetkom telovadbe ne odstranijo ličil z obraza. Nekatere pojasnjujejo, da gredo po telovadbi še po opravkih, zaradi česar ne želijo izgubljati časa z odstranjevanjem in ponovnim nanašanjem ličil. 

Dermatolog Paul Friedman opozarja, da s takšnim ravnanjem svoji koži delajo medvedjo uslugo. Stvari, ki so nanešene na kožo, povečujejo tveganje za zamašitev por. "Ko telovadite in se pregrevate, se vaše pore odprejo, zato je treba očistiti kožo in tako zmanjšati možnost za zamašitev por," pravi Friedman.

Kombinacija znoja in ličil lahko povzroči več vrst izpuščajev na koži. "Pomembno je, da pred in po telovadbi z nežnim čistilnim mlekom odstranite ličila. Ključno je, da se pore ne zamašijo," je dejal Friedman. 

Vadba z nanešenimi ličili na obrazu lahko povzroči nastanek aken, pa tudi pripomore k hitrejšemu staranju kože. Ker je koža razdražena, se pojavi večja potreba po antioksidantih, s katerim se lahko to razdraženost zmanjša. 

Tisti, ki telovadijo na prostem, morajo kljub temu poskrbeti za zaščito pred vplivom sončnih žarkov. Friedman priporoča uporabo zaščitnih krem, ki ne vsebujejo olja in so odporni na vodo.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.