Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

Noge, ki vzbujajo poželenje

Zavidanja vredne noge bodo to sezono odete v brezhibno utelešenje modnih smernic v kombinaciji z dobrim počutjem

Nepogrešljivi kosi ženske garderobe morajo poleg modnih tendenc obsegati inovativne tehnike in vse skupaj združiti v kreacijah, ki poudarjajo tako funkcionalne kot tudi estetske presežke. Skrbno izbrani materiali, razviti z najnovejšimi tehnologijami, katerih naloga je pozitivno poudariti vso zapeljivost ženskega telesa in zagotoviti popolno udobje posameznici, ki jih nosi, so postali prava znanost modne industrije.

Vodilo, ki ga moramo upoštevati pri izbiri ustreznih nogavic, legic in drugih primerljivih oblačil, je, da se morajo lepo podati nogam, tako da primerno dopolnijo njihovo obliko. Napačna izbira lahko noge na videz odebeli ali skrajša, nasprotno pa lahko s pravo izbiro dosežemo učinek dolgih, vitkih nog, čeprav v resnici niso čisto popolne. Legice in hlačne nogavice niso več le dodatek, temveč postajajo viden, seksapilen modni trend. Z njimi so se letos poigrali tudi najbolj cenjeni modni oblikovalci in nastali so modni kosi, ki se jim ni mogoče upreti.

 

 

Hlačne nogavice za vse okuse

Osnovna vloga hlačnih nogavic je v tej sezoni popolnoma razvrednotena, saj nikakor niso namenjene le gretju, temveč je njihov cilj poudariti osebnost in slog lastnice. Kakovost je še vedno osrednjega pomena. Svetleče se preje in materiali igrajo ključno vlogo, ki določa sliko materialov v gibanju. Vzorci in barve so subtilni, silhuete pa oprijete in skrbno podane, kot da bi bile izdelane za vsako posameznico posebej. Sezonske barve izražajo naravno svežino in harmonijo. Temnejši odtenki v kombinaciji s pasteli podajo nov občutek dodane vrednosti hlačnim nogavicam, ki v svoji ljubki strukturi delujejo kot vrhnje oblačilo. Poleg črnih si letošnjo jesen in zimo lahko privoščite tudi žive in temnejše barve, od temnozelenih in vijoličastih do rumenih in modrih. Prefinjeno dekorativni ženstveni vzorci so tako reliefni kot večbarvni, žakardni in polprosojni. Na modno sceno so samozavestno zakorakali romantični cvetlični motivi, ki spominjajo na čipke in vezenine, ter geometrijski vzorci, med katerimi je zagotovo najpomembnejši karo vzorec. Klasika ostaja modna z vzorci klasičnih težkih zimskih tkanin, kot so ribja kost, pepita in tvid.

Legice kot v osemdesetih
Legice so praktično, elastično, tesno prilegajoče se oblačilo brez podplatov, ki je svoj pečat pustilo v osemdesetih, v modnih smernicah pa se pojavlja že nekaj sezon. To sezono so na voljo v mnogih dolžinah in iz najrazličnejših materialov, od mehkega bombaža do čipke. Lahko jih nosite namesto hlač, vendar čeznje obvezno oblecite dolg pulover, obleko ali dolgo srajco.To pa ni skrajna mera drznosti, ki si jo lahko privoščite to jesen in zimo. Pogumno izberite takšne z divjim živalskim ali drugačnim vzorcem in k njim kombinirajte enobarvne pletenine ali široko majico v rokerskem stilu. K legicam se lepo podajo gležnjarji in škornji.

Samostoječe nogavice
Prvotne fine, lahke in zelo prozorne, ki so bile varno pripete na pas, so izrinile bolj praktične s plastificiranimi silikonskimi trakovi, ki zagotavljajo varen oprijem okoli stegna in preprečujejo drsenje po nogi navzdol. Te danes s prodajnih polic vabijo s svojo raznovrstnostjo v barvah in materialih. Enobarvne, z bolj ali manj finim denom, pletene v zanimivih vzorcih, mrežaste, luknjaste, progaste tako in drugače ali domiselno posute z vpletenim cvetličnim vzorcem. Ne glede na barvo ali vzorce jim še vedno pripada naziv najbolj erotičnih v skupini. Seksapil se v tej sezoni dodatno stopnjuje, saj nič kaj prikrito kukajo izpod kratkih hlač ali kril. Na izbiro so zanimivi vzorčasti trakovi na elastikah, s katerimi jih lahko dodatno pritrdimo in ni nujno, da ostanejo skriti. Treba je najti pravo mero pri tem, da nogavice hkrati delujejo kot spodnje perilo in kot del oblačila. Če se želite spogledovati s to smernico, je nujna velika mera dobrega okusa, saj bi celoten videz lahko deloval precej ceneno

Tople gamaše
Hladna sezona se že nekaj let nostalgično spogleduje z gamašami in tudi letos ne bo nič drugače. Če so bile še pred časom namenjene športnim aktivnostim, zdaj ni več tako. Tanke, debele in kot novost iz umetnega krzna so zdaj namenjene malo bolj sproščenemu dnevnemu modnemu videzu.
Dokolenke in nadkolenke
Geometrične, pikčaste in transparentne modne storitve, izdelane za nepozabno doživetje vsake posameznice, ki modo uporablja kot pripomoček pri izražanju svoje osebnosti in načina življenja. So simpatičen in nadvse uporaben modni dodatek, ki ogreje in polepša noge. Podajo se k čevljem z visoko ali nizko peto, odprtim ali zaprtim. Lahko si jih omislimo k nekoliko krajšim enobarvnim legicam.

Vzorci v presežkih
Vzorci, ki so jim trendi naklonjeni, so pravzaprav brez omejitev. Žive barve, drzne poslikave, kamenčki in kristali so le nekateri od najbolj modnih motivov, ne smemo pa pozabiti niti na svetlikajoče se lističe v zlatih, srebrnih in bronastih odtenkih, ki so hlačnim nogavicam dodali precej glamurja. Mnogi oblikovalci, kot so Anna Sui, Doo Ri, Chanel, Alexander McQueen, Rodnik, Philosophy, Paul Smith, Emanuel Ungaro in Louis Vuitton, pa so svoje stylinge dopolnili z najrazličnejšimi vzorci in motivi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.