Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Nova kontracepcija za moške

Moški se ''špikajo'' proti otrokom. Žurnal24 main
Do zdaj so imeli moški za kontracepcijo na voljo le kondom, zdaj pa se obeta mesečna injekcija testosterona, ki začasno preprečuje nastanek spermijev.

Vendarle je posijalo sonce za pripadnice nežnejšega spola, kar zadeva načrtovanje družine. Če že ni videti, da bi v bližnji prihodnosti tudi moški delili breme in veselje nosečnosti in poroda, pa bodo lahko prevzeli svoj del odgovornosti pri hormonski kontracepciji. Ženski tabletki bi lahko tako že v petih letih konkurirala moška injekcija.

Dodatne raziskave
Mesečni odmerek prek injekcije vbrizganega testosterona deluje tako, da začasno prepreči proizvodnjo spermijev, in bi po mnenju znanstvenikov lahko revolucionarno vplival na nadzor nad rojstvi. Poskusi na Kitajskem so pokazali, da je le en moški izmed stotih spočel otroka, ko je jemal to kontracepcijo. Pol leta po prenehanju jemanja injekcij se je proizvodnja moških spermijev normalizirala.Seveda pa bodo potrebne dodatne raziskave, ki bodo pokazale, ali je pripravek dovolj zanesljiv in zdravju prijazen. Prvi kazalniki so ugodni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.