Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

Novi stari kosi oblek

izmenjava, oblačila, obleke Tjaša Gračner
Izmenjava oblek. Nič več tabu, ampak priljubljena osvežitev garderobe.


Garderoba. “Izmenjava oblačil je namenjena vsem, ki imate v svoji omari kose, ki so čudoviti, vendar jih na žalost nikoli ne oblečete,” pravi Tjaša Gračner, ena od organizatork izmenjave oblačil. Izmenjave postajajo vedno bolj priljubljena možnost za prenovitev garderobe, poleg tega se dogodkov večkrat udeležijo modni strokovnjaki, ki svetujejo pri izbiri, hkrati z izmenjavo pa potekajo tudi delavnice predelave oblačil.

Dobrodelna izmenjava oblačil bo v soboto med 18. in 20. uro v Hengarnici Brooklyn v Ljubljani.

Menjava v Tekstilnici


Zbiranja in izmenjave oblačil že dve leti organizirajo tudi v Tekstilnici, ki spada pod okrilje društva Ekologi brez meja. “Vedno najdem kaj zase, čeprav imam nekaj kilogramov preveč. Zdaj z mano hodi tudi najstniška hči,” pravi Mateja Štrpelj, ki se dogodkov redno udeležuje. Naslednja izmenjava bo 29. maja v Waldorfski šoli Ljubljana, zbiranje odvečnega tekstila, ki ga imate v svojih omarah, pa že ta petek v Domžalah. V Tekstilnici za lepa in še uporabna oblačila najdejo novega lastnika, preostala pa šivilje spremenijo v nov uporaben predmet (vrečke iz blaga, copate ali prešite odeje).

Komentarjev 1
  • Marinka Detečnik 08:51 09.maj 2013.

    Bilo bi super, če bi se kaj takega organiziralo še npr. v Mariboru, Celju...kje BLIŽJE, kot pa spet samo v presneti Ljubljani!