Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Novo orožje: akustični valovi

Celulit Žurnal24 main
V boju pomaga tudi proticelulitna dieta: veliko vlaknin in vitamin C.

V tujini, predvsem pri hollywoodskih zvezdnicah, se pogosto uporabljajo agresivnejši tretmaji, kot je mezoterapija – injekcijsko vbrizgavanje raznih koktajlov, na primer vitaminov in zelišč, ter kolagenaza – injekcijsko vbrizgavanje encima kolagenaze, ki razgrajuje kolagen, nam zaupajo v Hiši lepote Porenta. "Te metode glede na študije še niso dokazano učinkovite, vsaj ne dolgoročno, obenem pa ni poznano njihovo tveganje za zdravje," dodajajo.

V boj z akustičnimi valovi
"Dejstvo je, da za zdaj ni metode, ki bi celulit odstranila, lahko ga le začasno omili," razloži Tea Jedlovčnik, estetska kirurginja. Med najnovejšimi terapijami omeni terapijo z akustičnimi valovi. Cene za en tretma se gibljejo okoli sto evrov, navadno pa je potrebnih vsaj deset tretmajev, in še te je treba vsaj enkrat na leto ponoviti, pojasni.

Ultrazvok in ogljikovodik
"Zgolj s kremo, ki vsebuje aktivne sestavine, ne moremo pričakovati bistvenega izboljšanja. So pa nega kože doma s primerno kremo, gibanje in zdravo prehranjevanje lahko odlična osnova za napredek, ki ga lahko s tretmajem v salonu vidno pospešimo," pojasnijo v Hiši lepote Porenta. Trenutno najpogosteje izvajajo terapijo z elektrostimulatorjem, terapijo z ultrazvokom, carboterapijo (suha ogljikovodikova kopel) in tudi kavitacijo. Kot pojasnijo, en tretma običajno traja približno uro in pol ter je kombinacija treh različnih terapij. Cena paketa za deset obiskov je štiristo evrov.

Adijo, predelana hrana
"Z jedilnika bi takoj morali izločiti skoraj vso predelano hrano, vse izdelke iz bele moke, navadno sol, rafiniran sladkor in vso predelano maščobo ter zelo omejiti izdelke živalskega porekla," na vprašanje, ali lahko s posebno dieto omilimo celulit, odgovarja nutricionistka Mojca Cepuš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.