Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Novo pravilo za debelejše ženske

ženska Shutterstock
Čeprav je do zdaj veljalo, da je dobro jesti več manjših obrokov na dan, so raziskovalci dokazali nasprotno. Vsaj kar se tiče prehranjevanja žensk s čezmerno telesno težo.

Nova raziskava je pokazala, da več manjših obrokov na dan ni najboljši način prehranjevanja žensk s čezmerno telesno težo. V raziskavi sta sodelovali dve skupini debelejših žensk, raziskovalci pa so spremljali njihovo raven glukoze in maščobe v krvi. Vse ženske so na dan zaužile 1.500 kalorij v obliki tekočih obrokov. Prva skupina si je trikrat na dan privoščila obrok s 500 kalorijami, druga pa je šestkrat na dan zaužila obrok v hranilni vrednosti 250 kalorij.

Raziskovalci so 12 ur ženskam na pol ure merili količino glukoze in maščobe v krvi. Rezultati so pokazali, da so ženske, ki so jedle trikrat na dan, imele nižje vrednosti maščobe v krvi kot ženske, ki so jedle šestkrat na dan.

Avtorji raziskave so sklenili, da je uživanje treh večjih obrokov na dan boljša izbira za ženske, ki se bojujejo s čezmerno telesno težo. Takšen način prehranjevanja naj bi postopoma zmanjšal raven maščobe v krvi in posledično zmanjšal možnosti za pojav bolezni srca in ožilja, ki so sicer pri debelejših zelo pogoste.

Komentarjev 1
  • puys 12:02 20.december 2012.

    Raziskaja je bila narejena na petih ženskah z kilažo 200kg.