Magazin > Lepota & telo
70 ogledov

Novost: čokolada, ki ne redi

čokolada Shutterstock
Morda čokoladno sladkanje kmalu ne bo več pregreha. Raziskovalci so namreč odkrili sestavino, ki čokolado naredi manj kalorično.

Želja in poskusov, da bi čokolado naredili manj kalorično, je bilo v preteklih letih kar nekaj, a vse manj kalorične čokolade do sedaj naj bi bile manj kremaste, bolj hrustljave in predvsem grenke. Sedaj pa so raziskovalci odkrili novo sestavino, ki naj teksture čokolade ne bi drastično spreminjala. Kakavovo maslo in mlečno maščobo so pri novi mešanici zamenjali kar z naravnim sadnim sokom.

Všečno ali ne, nova čokolada naj bi zaradi sadnega soka imela tudi blag sadni priokus, za katerega raziskovalci pravijo, da bi ga lahko omilili z dodajanjem vode in vitamina C.

"Ugotovili smo, kako čokolado narediti bolj zdravo in jo še vedno ohraniti čokoladno. Upamo, da bo naš nov recept znala izkoristiti tudi prehrambna industrija ter da bodo maščobe v čokoladi nadomestili s sadnim sokom," razlaga vodja raziskave Stefan Bon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.