Magazin > Lepota & telo
190 ogledov

Novost: presaditev obrvi

obrvi Shutterstock
Transplantacija. Če vam obrvi ne rastejo (več), vam jih lahko naredijo iz las. Nov postopek kmalu pri nas

Estetika. "Postopek presaditve las na območje obrvi bo v nekaj mesecih na voljo tudi pri nas," so nam enoglasno zatrdili v več slovenskih centrih za estetsko kirurgijo. Poseg, s katerim preveč razredčene ali pretanke obrvi zgostijo z vsaditvijo las z zatilja, je v tujini vse bolj priljubljen. Primeren je tudi za tiste, ki obrvi sploh nimajo.

Namesto tatuja operacija

Presaditev las je trajna in lahko nadomesti dolgotrajno vsakodnevno risanje obrvi s svinčnikom ali tetoviranje obrvi. Postopek je enak kot pri presajanju las. Posamične lasne mešičke las z zatilja (tam so najnežnejši in zato najpodobnejši obrvem) kirurg presadi na območje, kjer bi želeli imeti obrvi. Če je poseg uspešen, začnejo lasje na obrveh normalno rasti in se od pravih obrvi razlikujejo le v tem, da jih je treba redno striči, saj njihova rast ni samodejno omejena.

Cena: več tisoč evrov

Ta poseg v tujini dosega ceno od štiri do pet tisoč evrov v Veliki Britaniji in od dva do tri tisoč evrov pri sosedih Italijanih; koliko bo stal pri nas, nam v centrih za estetsko kirurgijo za zdaj niso znali povedati.

Cene so sicer odvisne tudi od tega, koliko las vam morajo presaditi. Če gre le za drobno korekcijo na delu obrvi, kjer vam manjka dlačic, boste torej plačali le del cene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.