Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Nujni modni kosi za urbano kolesarko

kolo modni dodatek
1/6
Bike Belle
Začenja se sezona koles, vsaj za tiste, ki ste jih pozimi pospravili. Da bo kolesarjenje spomladi še lepše, svoje najljubše kolo opremite s prikupnimi modnimi dodatki in upoštevajte nekaj osnovnih stilskih pomladnih nasvetov za na kolo.

Kako biti na kolesu kar se da v stilu, dobro ve Małgośka Dębnicka, lastnica priljubljene poljske spletne trgovine BikeBelle.com. Ta urbanim kolesarkam ponuja modne dodatke, ki popestrijo še tako dolgočasno, staro in sivo kolo. Z njo smo se pogovarjali o tem, kako se obleči za na kolo, kakšne dodatke priporoča za pomlad in zakaj se zaljubiti v kolesarjenje.

Kakšen način oblačenja priporočate za pomlad?
Podpiram to, da se za na kolo oblečete povsem enako, kot če ne bi kolesarile. A vsekakor obstaja več načinov, kako bo vožnja s kolesom udobnejša. Spomladi je plastenje, oziroma oblačenje po zgledu čebulice, najboljša rešitev. Udobno krilo s trenčkotom je super, tudi legice so zelo modne in udobne. Kar se tiče čevljev, sama zelo rada kolesarim v petah, saj je v njih veliko lažje kolesariti kot pa hoditi. Izogibati pa se je treba materialom, ki ne dihajo. V službo nočete priti prepotene.
Kateri modni dodatek je med kolesarjenjem nujen?
Sponka za oblačila je moja rešiteljica. Prepreči, da bi se moje krilo ujelo med špice, in me rešuje pred tem, da bi še kdo drug videl moje spodnje perilo. Kadar nosim krilo, od doma nikoli ne grem brez te sponke.

S kakšnimi dodatki naj si letošnjo pomlad polepšamo kolo?
Urbani kolesarji naj poskrbijo za to, da svoje stvari pospravijo v nekaj vsestranskega, zanesljivega in lepega. Košare in torbe so seveda najboljša rešitev. Ker pozimi rado dežuje, predlagam tudi nepremočljivo jakno ali pelerino, pa tudi nepremočljiva pokrivala za čevlje. Poleg tega so zelo dobrodošla pokrivala za košare, ki poskrbijo, da vaša lastnina ostane suha. Sama uporabljam tudi držalo za dežnike, ki se ga pritrdi na krmilo. Za piko na i dodajte še zabaven zvonček!

Kaj vam pomeni kolesarjenje?
Poleg tega, da je najbolj logičen način transporta v mestih, je tudi modna izbira in odraz osebnega sloga. Trudim se živeti v skladu z naravo, konec koncev pa je tudi zelo zabavno. Kolo lahko še tako dolgočasno vožnjo v službo spremeni v pravo avanturo.

Kakšen odnos imate s svojim kolesom?
Kolesarim vsak dan. V mojem kraju se to še vedno sprejema kot nekaj čudaškega, a stvari se počasi spreminjajo. Vsak dan na poti v službo prevozim 3,5 kilometra, kasneje pa vse službene opravke opravim s kolesom. Imam več koles in prav vsa so zelo lahkotna in udobna za vožnjo. Nisem zagrizena kolesarka v stilu cestnih dirkačev. Nizozemski način urbanega kolesarjenja je tisti pravi zame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.