Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

Obdržite zagorelo polt

S pravilno prehrano in nego je koža lepa celo leto. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Najpomembnejša dejavnika pri negi zagorele kože sta pravilna prehrana in pitje zadostnih količin vode.

Da bi zdravo poletno polt lahko ohranili tudi jeseni, kozmetičarka Nika Tratnik priporoča uživanje velikih količin sadja in zelenjave. Najpomembnejši so tisti plodovi, ki vsebujejo veliko betakarotena. Takšni so: zelena listnata zelenjava, korenje, buče, marelice, breskve, melone ter zelene, rdeče in rumene paprike.

Potrebna je pravilna nega
Najpomembnejša dejavnika pri negi zagorele kože sta pravilna prehrana in pitje zadostnih količin vode. “Samo pitje vode ne pripomore k daljši zagorelosti, ampak k vlaženju kože. Ni torej toliko pomembna popita količina vode, ampak to, koliko se je zadrži v telesu,” razlagajo v BM studiu in dodajajo, da je to odvisno od količine zaužitih vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki si jih je še posebno poleti treba privoščiti v izobilju. S pravilno prehrano in ustrezno nego bo koža lepa vse do zime. Nega kože se začne na krožniku. Naslednjih živil si privoščite v izobilju.

  • Losos vsebuje sestavine, ki so pomembne za obnovo povrhnjice.
  • Olivno olje vsebuje veliko vitamina E.
  • Za enakomerno porjavelost so pomembni vitamini iz skupin A, B in E ter betakaroten.  K enakomerni zagorelosti pripomore tudi korenje.
  • V jajčnem rumenjaku se skrivajo snovi za rast in obnovo kožnih celic.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.