Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Obleka za 80 tisoč evrov

Žurnal24 main
Neki neznani ljubitelj mode je včeraj dobil na dom dostavljeno najdražjo moško obleko na svetu, avtorsko kreacijo v Londonu delujočega oblikovalca luksuznih izdelkov Alexandra Amosuja.
 
 
Obleka stane skoraj 80.000 evrov.
 
Unikatna obleka je izdelana iz najbolj cenjenih materialov na svetu, izdelovali pa so jo kar osemdeset ur. Obleka, ki ima pet tisoč šivov, je izdelana iz volne vikunje, redke južnoameriške kameli podobne živali z mehko volnato dlako, in najdražje volne na svetu, ki jo odvzamejo muškatnemu govedu. Ko omenjeni dve vrsti volne zmešajo s pašmino, mehko trebušno dlako kašmirske koze, ustvarijo Vanquish II, eno izmed najbolj luksuznih oblačil na svetu.
Dodatek devetih 18-karatnih zlatih gumbov, obdanih z diamanti, pa je prispeval k (cenovni) piki na i.

Amosu je za spletno verzijo britanskega časopisa The Daily Telegraph povedal, da kriza ni okrnila povpraševanja po oblikovalski modi in kakovosti: "Kupiti obleko Alexandra Amosuja je poslednje dejanje luksuza. Ustvarjamo najboljše obleke po meri iz materialov, ki poudarjajo značaj, slog in individualnost."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.