Magazin > Lepota & telo
350 ogledov

Očala so okvir obraza

Lily Allen se bo letos poročila. (Foto: Flynet/JLP)
1/5
Žurnal24 main
Ovalnemu obrazu pristojijo vsa očala. Če imate kvadratnega, ga z obliko očal omehčajte. Poglejte tudi, kakšna očala so izbrali zvezdniki in kako jim pristojijo.

Okvirji
"Izbira okvirja, ki se poda k vašemu obrazu, je preprosta – očala naj ustrezajo vašemu slogu. Ustvariti si splošno predstavo o najboljših okvirjih za določen tip obraza in se nato oboroženi z nasveti podati v nakup ni vedno dobra izbira," opozarja vodja optike Morela okulisti Urška Podlesnik.

Za ovalne ni ovir
"Ovalen obraz je idealen, zato vas ne omejujejo nobena oblika, slog ali material. Izberete lahko katerakoli očala: v obliki mačjih oči, velika, plastična ali kovinska," pravi Podlesnikova.

Brez dodatne dolžine
"Podolgovati obrazi so zelo prilagodljivi. Poskusite lahko okrogle, pravokotne ali kvadrataste okvirje. Najdite očala, ki ne prinašajo dodatne dolžine, so dekorativna ali kontrastna v ospredju in vašemu obrazu dajejo širino. Za skrajšanje nosu poskrbi nizek mostiček," nadaljuje.

Omehčajte poteze
"Pri kvadratnem obrazu želite, da očala omehčajo poteze obraza, ne da bi zasenčila njegovo geometrijo. Poskusite ovalne in okrogle oblike okvirja, ki bodo obraz na videz podaljšale in zmehčale," priporoča.

Za trikotno obliko mačje
Če imate trikoten obraz s poudarjenim spodnjim delom obraza in je čelo ožje, je treba zgornjemu delu obraza dodati širino. Poskusite očala, ki imajo močan okvir in so močne barve ter so poudarjena na zgornji polovici, denimo očala v obliki mačjih oči. Pri trikotnem obrazu s poudarjenim zgornjim delom obraza (visoko čelo) je dobro zgornji del optično zmanjšati oziroma zožiti. Poskusite svetlejša minimalistična očala, na primer taka brez okvirja ali s poudarjenim spodnjim delom okvirja.

Retro
"Pri korekcijskih očalih je spet v modi retro oblika okvirjev, ki je lahko pravokotna ali okrogla, pa tudi malo večja – tako imenovana oblika mačjih oči, ter igra z več barvami hkrati," pravi vodja optike Morela Urška Podlesnik. Plastični okvirji očal so torej prava izbira za vse, ki vam je blizu moderen, a hkrati retro slog. Po njih posega tudi vedno več moških, saj so lahkotna in udobna za nošenje. Mačjo obliko očal izberite, če želite poudariti svojo ženstvenost. Poigrate se lahko tudi s poudarjenimi detajli na ročkah.

Pokomentirali smo
Podobnega mnenja je tudi Anja Sever iz Optike Sever. "Vrača se čisto vse, kar smo nosili v 70. in 80. letih. Retro oblike se vračajo," je poudarila sogovornica, ki je pokomentirala tudi izbiro očal zvezdnikov, vidno v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.