Magazin > Lepota & telo
79 ogledov

Očistite se s kolonhidroterapijo

Očiščeno črevo je bolje prekrvavljeno, njegova sluznica je očiščena, črevesna fl Žurnal24 main
Odvečne obloge umazanije v debelem črevesu lahko odstranite s posebno metodo čiščenja, imenovano kolonhidroterapija. Jo poznate?

Hrana, ki potuje skozi debelo črevo, je kriva, da se v tem delu prebavnega trakta z leti nabira vse več oblog, ki ovirajo pravilno prebavljanje hrane (zaprtje) in povzročijo, da telo po pomoti ponovno vsrka nekaj strupenih snovi, ki jih je želelo izločiti prek blata.

Z vodo nad obloge
Kolonhidroterapija je postopek, pri katerem za to usposobljen zdravnik specialist po cevki skozi zadnjično odprtino v debelo črevo dovaja vodo, ki se nato po drugi cevki (a po isti poti) izloči skupaj z odvečnimi oblogami. Voda je pod pritiskom in ogreta na telesno temperaturo, ob čiščenju pa se izvaja tudi ročna masaža trebuha, ki spodbudi luščenje oblog. Postopek izpiranja je treba nekajkrat ponoviti, vse skupaj pa ne traja dlje od 45 minut, izjemoma ene ure. Bolečine ob izpiranju ne občutite, saj ne gre za agresiven poseg v telo. Nekdo, ki se je pred kratkim odločil za kolonhidroterapijo, je občutke opisal takole: "Neprijeten občutek, ki pojenja po nekaj začetnih minutah, je poplačan, ko je po nekaj več kot pol ure konec terapije. Občutek lahkosti in novo pridobljena energija sta me spremljali še naslednjih 14 dni."

Blagodejno za prebavo
Tako očiščeno črevo je obenem tudi bolje prekrvavljeno, njegova sluznica je očiščena, črevesna flora pa obnovljena, zato lahko spet začne dobro delovati. Posledice čuti celotno telo; po kolonhidroterapiji se boste takoj počutili prijetneje. Tudi dolgoročni učinki se bodo pokazali že po nekaj dneh; prebava bo hitrejša in lažja, zato bo telo veliko učinkoviteje iz hrane absorbiralo vse snovi, ki jih potrebuje. Priporočljivo je, da ob zdravi prehrani in zdravem načinu življenja kolonhidroterapijo ponovite enkrat na leto in tako poskrbite, da so novonastale črevesne obloge čim prej očiščene in se vaše telo znebi odvečne umazanije, ki mu škoduje.

Kam, kdaj in kako na kolonhidroterapijo
Postopek je v tujini že ustaljena praksa, vse bolj pa se uveljavlja tudi pri nas. Na voljo je v nekaterih zdraviliščih in zasebnih centrih, priporočljivo pa je, da si vnaprej rezervirate termin, saj je povpraševanja vse več. Cene se gibljejo okrog 60 evrov za poseg. Pred odhodom na čiščenje debelega črevesa zdravniki svetujejo, da nekaj dni uživate le čim manj predelano sadje in zelenjavo, sveže sokove in vodo, saj bo tako čiščenje najbolj učinkovito. Tudi sicer pa velja poudariti, da kolonhidroterapija nikakor ni zamenjava za zdrav način prehranjevanja; je le pomagalo telesu, da vnos zdravih živil čim bolje in čim bolj izkoristi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.