Magazin > Lepota & telo
57 ogledov

Odkrijte skrivnost zavesti

Tudi sanjanje je eno izmed spremenjenih stanj zavesti. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Spremenjena stanja zavesti tudi pri nas niso več tabu.

"Tematike o spremenjenih stanjih zavesti v primerjavi s preteklostjo danes niso več tabuirane, informacije o tem pa so veliko dostopnejše," pravi Sandi Jug, raziskovalec spremenjenih stanj zavesti in predavatelj na tretji mednarodni konferenci na to temo, ki bo 24. in 25. aprila potekala v Ljubljani.

Pogosta, a slabo poznana
Med ta stanja na primer spadajo zavestno sanjanje (sanjanje, pri katerem se oseba zaveda, da sanja in lahko zato potek sanj tudi usmerja), izventelesne izkušnje ali stanja zavesti med meditacijo. Tovrstne pojave si ljudje različno razlagajo in jih poimenujejo, večinoma pa so še zelo slabo raziskani in le deloma pojasnjeni. Nekateri med njimi so celo zelo pogosti. "Ljudje tretjino življenja prespimo, in tudi spanje je ena od oblik spremenjene zavesti," pojasnjuje Jug.

Razbijte mite
Več resnic in novih dognanj o spremenjenih stanjih zavesti vam bodo na dvodnevni konferenci v hotelu Mons pojasnili tuji in domači strokovnjaki, dogodek pa bo ponudil tudi možnost druženja in s tem izmenjave izkušenj. Enodnevna udeležba na konferenci vas bo stala 40 evrov, za dvodnevni obisk pa boste odšteli 20 evrov več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.