Magazin > Lepota & telo
56 ogledov

Odkrili čudežno tabletko za streznitev

tablete Žurnal24 main
Vse kaže, da bomo kmalu dobili tableto, ki bo dajala potuho tistim, ki radi popivajo. Raziskovalci so namreč odkrili tableto, ki naj bi zelo hitro streznila tudi zelo pijanega človeka.

Čudežni koktajl, ki naj bi v le nekaj minutah znižal raven alkohola v krvi, je uspelo odkriti znanstvenikom z univerze MIT. Ti so pod vodstvom Yunfenga Luja, profesorja kemijskega in biomolekularnega inženiringa, in Chenga Jija, profesorja kemije in molekularne biologije z Univerze v južni Kaliforniji, tablete večkrat preizkusili na pijanih miših. Rezultati so bili več kot navdušujoči, pravijo, saj so se sicer popolnoma opite miši v le nekaj minutah streznile, sledi alkohola pa ni bilo zaznati niti v krvi.

Seveda je razvoj čudežne tabletke še vedno v zgodnji fazi in potrebnih bo še kar nekaj raziskav, preden bo tabletka pripravljena za testiranje na ljudeh. Yunfeng Lu pravi, da bo najverjetneje kombinacija prebavnih encimov, ki bo streznila tudi človeka, dostopna vsem v obliki klasične tablete, piše Daily Mail.

Komentarjev 4
  • vicvic 13:38 19.februar 2013.

    Ker so tablete še v preizkušanju, lahko varčujete denar,za nakup vinogradniških zadev.

  • dostvasmam 12:09 19.februar 2013.

    kupim vinograd na primorskem.

  • Ferluci 11:56 19.februar 2013.

    Kupim zidanico na Dolenjskem ..