Magazin > Lepota & telo
101 ogledov

Odličen razlog, zakaj se morate tuširati zvečer

Pranje las Profimedias
Sicer je veliko raziskav pokazalo, da nas tuširanje predrami in zbudi in se zato veliko ljudi tušira zjutraj, a vseeno obstaja dober razlog, zakaj je tuširanje pred spanjem zelo koristno.

Razlog, zakaj je odlična ideja, da se pred spanjem stuširate, ni povezan s higieno. Strokovnjaki in zdravniki priporočaje tuširanje pred spanjem, ker vam bo to pomagalo, da boste hitreje in lažje zaspali.

Vedeti pa morate, kdaj pred spanjem je najbolje, da odidete na osvežitev. Ne tik pred spanjem, ampak eno uro in pol pred spanjem. Tuširanje tik pred spanjem ni priporočljivo, ker s toplo vodo segrejemo telo, med spanjem pa se naša telesna temperatura malce zniža. 90 minut pred počitkom bo telo reguliralo vse signale, ki mu govorijo, da mora ostati budno in kdaj je čas za spanje. Takoj po tuširanju je telo bolj ogreto in imeli boste občutek, da ste bolj aktivni in budni kot pred osvežitvijo. Počasi pa se bo ohladilo in bo šele 90 minut po tuširanju resnično pripravljeno na spanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.