Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Ogrlico prodali za več kot 8 milijonov evrov

nakit Elizabeth Taylor Reuters
Dražba najprestižnejšega nakita iz zbirke najslavnejše dive Elizabeth Taylor je že presegla vsa pričakovanja. Le v enem večeru so na dražbi dobili okoli 88 milijonov evrov.

Rekordno ceno je dosegla kraljeva ogrlica z veliko perlo iz 16. stoletja, ki so jo prodali za 8 milijonov in pol evrov, več kot 450 tisoč evrov pa je nekdo odštel za diamantni prstan s safirji, ki ga je divi poklonil dober prijatelj in kralj popa Michael Jackson.

Nestrpnost narašča tudi pri povpraševanju za diamantno ogrlico Cartier, ki kljub začetni ceni, višji od dveh milijonov, žanje veliko zanimanja. Okoli dva milijona in pol pa poznavalci pričakujejo za 33,19-karatni diamantni prstan, ki ga je igralki podaril peti mož Richard Burton.

 

Osebna zbirka nakita in oblačil Elizabeth Taylor zajema več kot 50 modnih let, prav vsi kosi pripovedujejo svojo zgodbo in kažejo neizmerno strast do diamantov. Na dražbi lahko bogataši sicer izbirajo med 400 večernimi oblekami, ki jih je igralka nosila na premierah in podelitvah najrazličnejših nagrad, in med 269 kosi nakita.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.