Magazin > Lepota & telo
70 ogledov

Ohranite poletno zagorelost

Zagorelost
1/6
Shutterstock
Ste se s počitnic vrnili lepo zagoreli? Koža se hitro obnavlja in zagorelosti kmalu ne bo več. Z nekaj triki jo lahko kljub temu malo podaljšate.

Da bo vaša koža čim dlje zagorela, upoštevajte nekaj nasvetov: 

1. Pijte veliko vode

Kožo je treba navlažiti tudi od znotraj, zato poskrbite, da bodo celice dobile dovolj vode. 

2. Ne drgnite

Prhajte se nežno, brez agresivnih mil, previdni bodite tudi pri brisanju z brisačo. Kože ne drgnite, temveč jo le nežno popivnajte.

3. Vlažilna nega

Po prhanju kožo vsakokrat obvezno navlažite. Za to bodo poskrbele vlažilne kreme za telo ali lahkotna olja, ki bodo kožo nahranila in ohladila tudi po sončenju. 

4. Izognite se pilingom

Piling si privoščite le, če postane koža neenakomerno porjavela in boste z njim odstranili odmrle celice. Sicer ga izvajajte redkeje, saj boste z njim odstranili povrhnjico in s tem tudi vašo zagorelost. 

5. Zagoreli s prehrano

Poskrbite za vnos betakarotena, ki kožo varuje tudi pred prezgodnjim staranjem. Veliko ga boste našli recimo v korenju, vsebuje pa ga tudi paradižnik. Batakaroten je tudi v marelicah in melonah, zato si privoščite sadno poletno osvežitev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.