Magazin > Lepota & telo
260 ogledov

Olja za mehko kožo

ženska, obraz Žurnal24 main
Vaša koža bo po tretmaju z olji pomlajena ter mehka in nežna kot še nikoli.

Olja so sestavine večine krem za obraz in telo, a njihovi učinki so še vidnejši, če jih uporabljate čiste, brez dodatkov. Privoščite si oljni tretma in presenečeni boste nad tem, kako mehka, voljna in svilnata je lahko vaša koža.

Jojoba, oreh, sezam

Za uporabo v kozmetiki je poleg že dobro znanega oljčnega olja primernih več olj, a vsako ima svoje lastnosti. "Jojobino olje je primerno za vse tipe kože, tudi mastno, saj je ta maščoba zelo podobna sebumu, ki ga naša koža izloča naravno," pravi kozmetičarka Marina Furčič. Orehovo olje je bogato z vitamini in prodre globoko v kožo, zaradi česar je po njenem mnenju primerno predvsem za izjemno suhe kože. "Za sezamovo olje velja, da je zelo bogato z antioksidanti, deluje antibakterijsko, antivirusno in protivnetno, zaradi česar odpravlja težave nečiste kože," pojasnjuje Furčičeva.

Arganovo in marelično

Vse bolj priljubljena postajata tudi arganovo in marelično olje. Po mnenju kozmetičarke je arganovo primerno predvsem za zrelejšo kožo, na kateri se že kažejo prve gubice in drugi znaki staranja, saj vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin in antioksidantov, zaradi katerih deluje pomlajevalno. Marelično olje je primerno za nego mlajše kože, ki še nima tovrstnih težav, saj je zelo nežno. V kozmetiki se veliko uporablja tudi konopljino olje in olje grozdnih pečk. Premislite, kaj potrebuje vaša koža.

Izbirajte pozorno

"Pri kozmetičnih oljih je pomembno, da so čista in naravna, zato pred nakupom pozorno preberite, kaj piše na embalaži," opozarja kozmetičarka. Ime izdelka je namreč velikokrat zavajajoče; izdelek vsebuje le malo tistega olja, ki ga oglašuje naslov, večinoma pa ga sestavlja cenejše in manj kakovostno olje. Pomen kakovosti olja v kozmetiki poudarja tudi oljar Martin Pečarič. "Za obnavljanje in nego kože so najprimernejša deviška olja; hladno stiskana imajo največje in najboljše vrednosti vitaminov in preostalih pomembnih učinkovin," poudarja. "Olj ni treba dodatno obdelovati, ker so že sama po sebi sposobna opravljati svojo funkcijo na koži oziroma v uporabi za kozmetične namene."

Pogostnost uporabe prilagodite koži

Pogostnost in način uporabe olj za kozmetične namene sta odvisna zgolj od potreb vaše kože. Pravilne ali napačne uporabe ni. "Suha koža lahko potrebuje olje tudi večkrat na dan, mastna morda le enkrat," pravi kozmetičarka. Pozimi je koža tudi bolj suha kot v toplejši polovici leta in zato pogosto potrebuje intenzivnejšo nego.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.