Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Ombre in asimetrija sta out

zivljenje 19.02.14. Frizure 2014, Foto: Mimi Antolovic zivljenje 19.02.14. Frizure 2014, Foto: Mimi Antolovic
To pomlad in poletej boste šarmirali v sijočih naravnih odtenkih, z resicami, frufruji in svetlješimi toni. Pozabite na ombre in asimetrijo.

"Letošnji trendi pomladno-poletnih odtenkov pričesk so sicer naravni, od temnoblond do rjave, vendar s poudarkom, da so videti lepše in bolj sijoče kot naravni," pravi frizer Tomaž Turk, kreativni vodja Mič Stylinga. "Naravna barva je lepša, če je spodnji del las za pol odtenka temnejši kot zgornji, na vrhu pa je dodanih nekaj pramenov in čez vse še preliv, ki da lasem tretjo dimenzijo in nevidno prelivanje tonov."

Ombre je out

Sogovornik svetuje, da se izogibate ombre barvanju, saj je letos poudarek na svetlejšem tonu na vrhnjem delu glave, na zgornji del las se vračajo prameni, spodnji deli pa so temnejši in zasenčeni.

"Navdih za pomlad in poletje so 90. leta. Resaste pričeske vseh oblik z volumnom na zgornjem delu ter striženje, ko se je trend pričesk prvič začel posvečati negi las naravnih odtenkov in načinu striženja, s katerim ne bo nobenega dela," pojasnjuje Turk.

Naprej in krajše

Asimetrija ni zaželena, prav tako ne frufruji na stran, ampak naprej in krajši. "Nekje nad obrvmi, do sredine čela, ne previsoko. Takšni frufruji zdržijo nekje tri tedne."

Poudarek na očeh

Kreativni frizer spodbuja tudi spremembe in radikalen, privlačen videz. "Zapeljivost lahko vedno pričaramo z detajli okrog oči. Frufru ali lasje, ki padejo brez preče čez obraz v neenakomernih delih, vse to preusmeri pozornost na naše oči. Kratke frizure definitivno pomenijo drznost, številka ena pa bodo postale z rahlo simetrijo."

Za dolgolaske frufru

Drzen korak za zaprisežene dolgolaske, ki se ne bi rade ločile od svojih las, a bi rade kljub temu spremenile videz, je ravno frufru. "Ta na dolgih laseh pričara veliko spremembo in človeku se dejansko odpre okno in nov pogled na svet," sklene frizer.

S svetlimi prameni

Tudi Mič Styling Art team je za smernice svoje aktualne kolekcije Myth našel navdih iz začetka 90. let. Takrat so "izumili" barvanje las z naravnimi barvami v kombinaciji s svetlimi prameni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.