Magazin > Lepota & telo
343 ogledov

Omislite si osebnega stilista

Je prava za vas? Žurnal24 main
Moda, modne smernice, slog, lepota ... vse se vrti okoli lepega in pravega videza ter osebnega sloga. Če niste vešči izbiri oblačil, ki bi vam najbolje pristajala, ali pa preprosto nimate časa, se prepustite strokovnjakom.

Strokiovnjaki vam bodo v pomoč pri odločitvi o barvah in krojih, ki bodo poudarili vašo lepoto, obliko telesa in značaj. Pogovarjali smo se s tremi strokovnjakinjami pri oblikovanju osebnega videza.

Lea Pisani je strokovnjakinja za kulturo oblačenja, ki v svojem studiu ponuja individualno svetovanje ženskam in moškim. Vsak dobi obsežno gradivo in barvno karto (CMB London) za svoj barvni tip. Svetovanje se začne z analizo barv glede na naravno koloristiko, analizo oblike telesa do natančnega opisa primernih krojev, tkanin, vzorcev in dodatkov glede na naravne danosti. Sledijo analiza oblike obraza in napotki za primerno ličenje. Pisanijeva se s strankami pogovarja o osebnostnih lastnostih in usklajevanju garderobe. Po svetovanju pregleda garderobo na domu in s stranko opravi prvih nekaj nakupov. Njen cilj je videz, ki je odsev osebnostnih lastnosti, prilagojen delu, ciljem in načinu življenja ter popolnoma usklajena garderoba. Cena je odvisna od obsega svetovanja, glede na potrebe različnih strank.

Breda Tesner je svetovalka, zastopnica in trenerka britanskega podjetja Colour Me Beautiful. Z nasveti vam pomaga, da ste vedno v koraku s časom in trendi z vašimi željami in osebnostnimi značilnostmi. Na svetovanju umetnosti oblačenja vas poduči vse o različnih krojih, načinih kombiniranja oblačil in izboru stila, ki bo ustrezal vašemu videzu in načinu življenja. Ponuja pregled osebne garderobe in nasvete pri nakupu oblačil. Svetovanje traja približno dve uri, cena pa je 155 evrov in vključuje tudi osebni vodnik po ključnih delih garderobe.

Katja Fašink najprej prouči vaš življenjski slog in osebni stil, nato pa se začne sistemsko nakupovanje, kjer je treba običajno prenoviti skoraj celotno garderobo. Miselno je ta proces zelo zahteven za obe strani. Gre za dejstvo, da stranka v večini primerov težko sprejme neke novosti, saj se roko na srce tudi modni trendi iz sezono v sezono dokaj drastično menjajo. S svojim videzom sporočamo marsikaj, pravzaprav največ, zato nima smisla, da po svetu hodimo neurejeni. Stiliranje stane 50 evrov na uro.

Emporium
. Izbira oblačil prek svetovalnice vam prihrani čas, saj se vsa oblačila pripravijo vnaprej. Stranka zato ne potrebuja sama iskati stvari po trgovini, poleg tega pa je udobno na enem mestu poskusiti vse od perila do vrhnjih oblačil. Svetovanje v svetovalnici je namenjeno tako strankam, ki iščejo vsakdanje stvari, kot strankam, ki kupujejo za posebne priložnosti (poroke, mature, valete ...).

Midas. Stranka se lahko naroči in pove svoje želje, stilisti pa ji do prihoda pripravijo obleke, čevlje, torbe in druge modne dodatke. V svetovanje so tako vključeni strokovnjaki za oblačila, obutev in modne dodatke ter certificirani vizažisti, ki vam primerno svetujejo o izboru ličil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.