Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Oranžna za vsak dan

Zivljenje 13.02.14, obraz, zenska, sminka  foto: shutterstock Shutterstock
Oranžna šminka je obnorela modni svet.

Tedni mode so poleg modnih smernic prinesli zapovedi za ličenje. V prihajajočih mesecih bodo najbolj na udaru ustnice. Kakršnekoli že imate; če želite biti v trendu, jih morate pobarvati z oranžno.

Modna že nekaj sezon

Oranžna barva se je na ustnicah pojavljala že lani, smernice pa jo zapovedujejo tudi letos. Oranžna šminka je po mnenju oblikovalcev nezahtevna za kombiniranje. Poda se k vsem poltem: vizažisti ženskam s temnejšo poltjo svetujejo toplejše tone, kot je barva opeke, svetlopoltim pa nekoliko temnejše odtenke oranžne.

Naličite se pravilno

"Pred nanosom šminke naj bodo ustnice dovolj navlažene. Najbolje bo, če boste uporabili tekočo podlago," pravi vizažistka Bojana Zmazek. "Vendar pa bodite pozorni, saj tekoča podlaga spremeni odtenek – sploh pri živih odtenkih je ta sprememba opaznejša," razlaga. Po nanosu podlage sogovornica predlaga obrobo ustnic. "S tem preprečimo, da bi se šminka razlila," pojasnjuje. Če želite zabrisan videz, ustnice nežno obrišite z robčkom, ki bo vpil olje v šminki. "Če želite bleščeč videz, po nanosu šminke dodajte oranžno bleščilo, če pa bi rade imele polnejše ustnice, bleščilo nanesite samo na sredino ustnic," za konec razkriva Zmazkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.