Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Osem namigov za ohladitev

ženska Shutterstock
Pravijo, da bo še bolj vroče, zato smo zbrali osem preprostih pa tudi manj običajnih namigov, s katerimi bo premagovanje vročine lažje. Čas je za ohladitev!

Zaradi vročine ne morete zaspati?

Pomagala vam bo lahka svilena posteljnina. Čeprav je draga, je svila material, ki vam bo poleti naredil največ veselja, saj zelo dobro regulira temperaturo.

Hitra ohladitev

Zapestja 10 sekund ohlajajte s hladno vodo. Tako boste telesno temperaturo znižali za vsaj eno uro. Enako lahko ohladite gležnje in stopala, z mokro in hladno krpo pa ohladite vrat in kolena. Krpa bo v vročih dneh vedno v pripravljenosti, če jo boste hranili v hladilniku.

Ne zlatim ogrlicam

Zlate, srebrne in druge kovinske ogrlice na vročini hitro postanejo tople, zato se jim poleti odpovejte. Vsaj takšnim zelo masivnim.

Ja pekoči hrani

Čeprav vas bo pogrela, pekoča hrana spodbudi potenje, ki pa vas bo ohladilo.

Ventilator na tla

Najboljše delovanje ventilatorja boste dosegli, če ga boste namestili na tla in obrnili navzgor.

Kreme v hladilnik

Za ohladitev lahko poskrbijo tudi kreme in losjoni. Če nimate takšne s hladilnim učinkom, naredite preprost trik – kremo za telo shranite v hladilnik.

Jogurt namesto sladoleda

Namesto kupljenega sladoleda si raje zmešajte sadni jogurtov smuti. Ker jogurt vsebuje več vode pa tudi manj kalorij in nič sladkorja, vas bo ohladil bolj, osvežil pa vas bo tudi okus sadja – poskusite na primer z gozdnimi sadeži.

Jejte zmerno

Ko vam je vroče, vam hrana verjetno ne prija, a vseeno ne pozabite jesti. In ko jeste, se nikar ne najejte preveč, saj oblini obroki povišajo telesno temperaturo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.