Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Osnove čiščenja kože

Pri čiščenju kože obraza in dekolteja bodite nežni! (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pomlad je najprimernejši čas za temeljite čistilne akcije organizma. Ker pa se zimski strupi ne poznajo le na bokih, pač pa tudi na koži, vam ponujamo nekaj preprostih napotkov, kako pravilno očistiti tudi obraz.

Osnovno čiščenje
Odstranjevanje ličil je temelj lepe in negovane kože obraza in dekolteja. Kljub številni ponudbi raznovrstnih odstranjevalcev ličil različnih blagovnih znamk v ospredju še zmeraj ostajajo tekoči, ki temeljijo na lahki kremni sestavi. Izberite takšnega, ki bo najbolj ustrezal vašemu tipu kože. Nanesite ga na čisto blazinico iz vate in z nežnimi krožnimi gibi z obraza temeljito odstranite ličila in druge nečistoče. Če imate občutek, da je koža na obrazu po uporabi še zmeraj nečista, obraz dodatno splaknite z mlačno vodo in popivnajte z brisačo.

Odstranjevanje odmrlih kožnih celic

Za še bolj temeljito čiščenje obraza in dekolteja za odstranjevanje nečistoč namesto vatiranih blazinic uporabite navadno bombažno gazo, ki jo dobite v lekarni. Nanesite odstranjevalec in nekoliko močneje podrgnite. Tako boste preprosto odstranili tudi odmrle kožne celice. Vendar pazite, da tovrstnega pilinga ne izvajate prepogosto, saj bi kožo tako utegnili poškodovati; enkrat na teden bo povsem dovolj. Po tako intenzivnem kozmetičnem posegu bo koža tudi precej pordela, zato je najbolje, da se takšnega čiščenja lotite le, kadar veste, da naslednji dan nimate večjih obveznosti.

Nasvet: Odličen odstranjevalec kožnih nečistoč si lahko povsem preprosto pripravimo kar sami! V liter hladne vode dodamo pest posušenih kamilic in pripravek prevremo. Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato si obraz umijmo z vatiranimi blazinicami, pomočenimi v pripravek. Koža bo čista, sijoča in zdrava!

Ličila odstranjujte redno
Neredno odstranjevanje ličil še dodatno maši pore in povzroča kožne nečistoče. Tudi kadar se vam tega lepotnega rituala resnično ne da izvajati, se potrudite, da boste odstranile vsaj plast pudra in maskare. V ta namen priporočamo uporabo vlažilnih robčkov, ki jih hranite kar na nočni omarici. Po prekrokani noči vam bo odstranjevanje tako vzelo le minutko in vaša koža po pripravljena na počitek.

Z očmi nikar pregrobo!
Pri negi oči in trepalnic bodite kar najbolj nežni. Pazite, da kozmetično sredstvo ne pride v stik z očmi; če pa se to vendarle zgodi, jih hitro sperite z obilico mlačne vode. Tudi maskaro s trepalnic odstranjujte previdneje. Predvsem pri vodoodpornih ličilih se nemalokrat pripeti, da si ob odstranjevanju populimo nekaj trepalnic. Da bi se temu izognili, si z odstranjevalcem sprva odstranite le prvo plast maskare. Maskaro v kotičkih očesa in ob korenu trepalnic previdno odstranite z vatirano paličico, ki ste jo pomočili v kremni odstranjevalec ličil.

Voda kožo izsuši in poškoduje
Prepogosto umivanje obraza z navadno vodo kožo dodatno izsuši in celo poškoduje. Seveda si obraz in dekolte vsak dan umijmo s toplo vodo (ne vročo in ne mrzlo!), vendar pa ne pretiravajmo. Prav tako se izogibajmo agresivnim kozmetičnim preparatom, raje uporabljajmo naravno kozmetiko ali celo pripravke, ki si jih izdelamo sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.